Praalwagens bloemencorso in aanbouw

MARKNESSE
In verschillende boerenschuren in Marknesse wordt gewerkt aan praalwagens voor het bloemencorso in Vollenhove. Ieder jaar weer zijn honderden enthousiastelingen druk met het ontwerpen en bouwen van de wagens.

De wagenbouwgroepen zijn in de zomer bijna iedere avond en ieder weekend bezig de stalen frames te lassen en de attributen voor op de wagens in elkaar te zetten. Pas twee dagen voor het bloemencorso eind augustus, worden honderdduizenden dahlia's stuk voor stuk op de wagens geplakt.

Vanwege de hoogte van soms wel tien meter worden de praalwagens in delen naar Vollenhove gebracht en daar voor het bloemencorso in elkaar gezet.

reacties (5)

 • Serge

   

  Ga liever naar Gay -parade !

  reageer
 • Tja

   

  Prachtig, het is een mooie traditie, zoveel tijd en energie steken in een evenement van een paar dagen, hulde voor de vrijwilligers. Elk jaar weer zoveel tijd en geld erin stoppen, we genieten altijd weer van de creaties ik

  reageer
 • André k

   

  Serge komt uit de stad. Kom gewoon eens kijken. Saamhorigheid ten top.

  reageer
 • eddy

   

  hoezo milieu verpesten het is 1 dag in het jaar er zijn wel andere dingen die het milieu verpesten zoals de auto sporten die verpesten het milieu meer dan 1 dag een bloemencorso

  reageer
 • Serge

   

  Wat een milieu verpesten al die wagens !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert