Fairtrade cider moet wereld veroveren

ALMERE
De Almeerse stichting Groentje wil een eigen appelcider op de markt brengen. Deze fairtrade cider moet worden gemaakt van appels uit boomgaarden, maar ook van appelbomen in achtertuinen. De opbrengst van het alcoholhoudende sap wordt geïnvesteerd in het onderhoud van de natuur.

Daarnaast draagt de productie bij aan de biodiversiteit, laat Angela Manintveld namens de stichting weten. De appels komen namelijk van telers van bijzondere hoog- en halfstamappelrassen.

De stichting is nog op zoek naar financiers, maar heeft goede hoop dat volgend jaar de eerste halve liter flessen van de band rollen. In het eerste jaar zouden er zo'n tienduizend flessen moeten worden gebotteld, de jaren erop moet dat aantal verdubbelen.

reacties (5)

 • ron

   

  n.a.v. Willem : die gedachte had ik nu ook; NB hier staan jaarlijks 2 a 3 kisten appels in de tuin; in ruil voor een paar goede flessen cider wil ik daar wel wat voor afstaan. die appeltaart en appelmoes krijgen we in een jaar niet op.

  reageer
 • Willem

   

  Hoezo Fairtrade? Kan uit de tekst niet opmaken hoe men de ontwikkelingslanden helpt oid. Meeliften op bekende termen lijkt me.

  reageer
 • Jessica

   

  Leuk, hoe kan ik me melden als kleine financier? Als ik een aandeel krijg in ruil voor een startinvestering doe ik mee!

  reageer
 • Johan

   

  Ik zie een flop aankomen! Iets te veel cidertjes uitgeprobeerd?

  reageer
 • ikke

   

  Succes ermee

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert