Vos valt Statenlid Eduard Plate aan

ZEEWOLDE • Wo 5 augustus 2015 | 20:01 • Woensdag 5 augustus 2015 | 20:01
Statenlid Eduard Plate uit Zeewolde is woensdagmiddag aangevallen door een vos. Plate was in zijn tuin aan het werk toen hij de kippen van de buren heel hard hoorde kakelen. Hij ging kijken en zag een vos rond het kippenhok lopen.

Plate pakte zijn telefoon en begon de rondstruinende vos te filmen. Die had in eerste instantie niet door dat er iemand achter hem stond. Het dier draaide zich op een gegeven moment om en ging direct in de aanval. Het Statenlid maakte zich uit de voeten. Hij raakte niet gewond.

Duke Faunabeheer kwam vervolgens langs om het dier te vangen. Het leek erop dat de vos er vandoor was gegaan, maar Plate vond hem in de bosjes. Daarop werd hij opnieuw aangevallen. Een medewerker van Duke wist het dier te pakken te krijgen. De vos is afgemaakt.

Volgens Arie den Hartog van Duke Faunabeheer mag een vos niet worden teruggezet. Om verspreiding van ziektes te vookomen, worden gevangen vossen afgemaakt. Duke heeft daar vergunningen voor.

Duke werd ingeschakeld door Faunabeheer Flevoland. Die laat weten dat het dier ziek was en al sinds maandag binnen de bebouwde kom van Zeewolde rondliep. Het is zeldzaam dat een vos iemand aanvalt maar volgens de directeur van Faunabeheer Flevoland voelde het dier zich bedreigd.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel