Piloot Tudhope 'modern' herdacht op Schokland

NOORDOOSTPOLDER • Di 11 augustus 2015 | 21:53 • Dinsdag 11 augustus 2015 | 21:53
De vernoeming van een wandelpad op Schokland naar de piloot Bill Tudhope is geen goed idee, maar dat er op een andere manier aandacht aan hem wordt besteed wel. Dat zei wethouder Andries Poppe dinsdagmiddag bij een herdenking van Tudhope.

De Canadees verongelukte 11 augustus 1940 na een missie in nazi-Duitsland. Eind augustus 1940 spoelde hij als laatste persoon op het eiland Schokland aan. Drie maanden later werd de dijk gesloten.

De gemeente wees onlangs een verzoek af van de Vrienden de Schokland om een wandelpad naar Tudhope te vernoemen. De gemeente stelt dat de geschiedenis van Schokland meer omvat dan alleen de Tweede Wereldoorlog. Wethouder Poppe ziet meer in een informatiepunt, waar met moderne technieken het verhaal van Tudhope kan worden opgezocht.

Deel artikel

reacties (2)

 • JeeBee

    Di 11 augustus 2015 Dinsdag 11 augustus 2015

  Ik zou een naambord bij het betreffende pad ook een heel mooi gebaar vinden. Een heel eenvoudig informatiepunt op zichzelf. Een kennis van mij heeft vorig jaar een straat in een nieuwbouwwijk in zijn dorp nog kunnen laten vernoemen naar een omgekomen Britse vliegenier, een waardevolle blijvende herinnering.

  reageer
 • henk

    Di 11 augustus 2015 Dinsdag 11 augustus 2015

  volgens mij gaat het niet om wo2 maar om de laatste persoon die is aangespoeld, de Gemeente slaat de plank weer volkomen mis.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert