Provincie overlegt met boeren over wegwerkzaamheden

DRONTEN
Boeren die door de geplande werkzaamheden aan de Dronterringweg in de problemen denken te komen, moeten dat aangeven bij de provincie. Volgens een woordvoerder wordt dan in overleg met de aannemer gekeken of de overlast beperkt kan worden.

Het weggedeelte tussen Swifterbant en bedrijventerrein Poort van Dronten wordt binnenkort voor groot onderhoud wekenlang afgesloten. Dat geldt ook voor de kruising met de Elandweg, waar boeren tijdens de oogsttijd veelvuldig de Dronterringweg oversteken.

Voor sommige boeren betekent dit dat zij voor het vervoer van aardappelen, uien, peen of machines soms vele malen zo'n tien kilometer om moeten rijden. Volgens de provincie moet dat met maatwerk zo veel mogelijk voorkomen worden.

reacties (5)

 • J.

   

  laat die ambtenaar die dit bedacht heeft maar een dagje meerijden met de boeren die om moeten rijden. Dan snapt hij/zij misschien dat dit niet helemaal handig was. Of laat die 2 extra chauffeurs en gebruik agrarisch materiaal maar lekker betalen door de gemeente. Belachelijk dat ze het niet na de oogst doen!

  reageer
 • kees d

   

  Ik denk dat de betreffende ambtenaar van de Provincie erg veel problemen heeft met plannen. De Dronterringweg had ook na de oogsttijd onderhanden genomen kunnen worden. Net als de fietspaden in de recreatiegebieden bij de randmeren die hadden ook kunnen wachten tot na het vakantieseizoen. @ Ikke moet je maar niet in een agrarisch gebied gaan wonen.

  reageer
 • Johan

   

  @Ikke, ik weet niet hoe hard jij daar wil rijden, maar daar geldt een max van 80km. De meeste trekkers rijden daar 40+, dus blijf er gewoon achter rijden en maak je niet druk maar geniet van het landschap! Het kost jouw misschien een paar minuten extra reistijd op weg naar werk of huis. Tijdens de oogst vindt er ook transport via trekker en kiepwagen plaats tussen perceel en centrale opslag, als er 10 km moet worden omgereden dan heb je daar snel 2 trekkers, kippers en personeel voor nodig, per eenheid kost dat minimaal 50 Euro per uur. Dat is per oogstdag minimaal 1200 Euro, hoeveel kost het jouw @ikke?

  reageer
 • Pipo

   

  Boeren zijn o zo belangrijk.Zie ze liever aan de andere kant van de kavel sloot dan op de weg

  reageer
 • Ikke

   

  en soms duurt mijn rit 10 X langer omdat ik achter een tractor moet blijven hangen! Tja.... Wel sneu, maar ik moet ook omrijden...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert