A27 naar Utrecht dit weekend dicht

ALMERE
De A27 van Almere richting Utrecht gaat vrijdagavond vanaf 21.00 uur dicht voor het verkeer. Vanwege groot onderhoud aan de snelweg moeten automobilisten een andere weg nemen richting Utrecht. De rijbanen vanuit de richting Utrecht naar de A6 blijven wel open.

Het stuk weg dat vernieuwd wordt, is in 1999 aangelegd. De fundering is nu aan vervanging toe. Volgens Jan Koolenbrander van Rijkswaterstaat komt dit, omdat de ondergrond is gaan bewegen. Het betekent niet dat er toen fouten zijn gemaakt bij de aanleg.

Vanaf maandagochtend 05.00 uur kan het verkeer weer in beide richtingen over de A27.

reacties (7)

 • De ingenieur

   

  Laat ze gelijk de brug wat beter benutten. Er ligt nog een hele ongebruikte parallelweg aan de oostkant. Gewoon het hele eind van de Waterlandseweg tot Eemnes 2x3 rijstroken. Uiteindelijk is het een stuk van niks. En doe dan het stukje A1 Eemnes-Amersfoort ook 2x3.

  reageer
 • JeeBee

   

  "Laat ze"? Denkt u dat er één vrouw is die dit in haar eentje aanpakt?En had u als ingenieur zijnde dit niet wat eerder kunnen aankaarten? Als gestudeerd persoon weet u dat zo'n project een ruime tijd van voorbereiding vergt, nu gaan ze waarschijnlijk dank zij uw advies een groot gedeelte aan de noordkant zo laten liggen als het nu is, om te voorkomen dat ze het over een jaar of zo weer overhoop moeten halen.... nadat ze natuurlijk de benodigde financiën voor uw geweldige idee hebben gevonden maar u weet vast waar ze nog een aantal miljoenen vandaan kunnen halen!

 • johan54

   

  Dit staat al lang aangekondigd langs de A27. Ik moet dagelijks naar Huizen en de borden over deze afsluiting staan er al een paar weken. Dit weekend dus even een klein ommetje over de A1 Geen probleem mee. Onderhoud was/is echt noodzakelijk en tot op heden weinig last van. De hinder is tot een minimum beperkt. Doen ze goed en dat mag ook gezegd worden. Hoop wel dat ze maandagochtend op tijd klaar zijn, maar daar vertrouwen we maar op.

  reageer
 • RR

   

  De Stichtsebrug richting Utrecht is dit weekend afgesloten. Ook de toerit van de Waterlandseweg richting Utrecht is afgesloten. Omrijden via A6/A1 kost circa 9 minuten.

  reageer
 • Mo

   

  Kan je vanuit Lelystad wel via de Waterlandseweg bij de Stichtse brugl de A27 op richting Utrecht ?? Moet namelijk in Huizen zijn.

  reageer
 • Sjaak

   

  Ik moet op tijd op een afspraak zijn, is de weg afgesloten, ik baal van al die werkzaamheden het weekend, en vele andere weggebruikers met met mij.

  reageer
 • Dick

   

  Sjaak, ik heb met je te doen. Altijd maar weer die wegwerkzaamheden. Maar vertel mij eens, waarom zoek je nou al die wegwerkzaamheden in korte tijd achter elkaar op? Het lijkt wel alsof je een beetje doelloos in het rond rijdt waardoor je iedere keer in dezelfde wegwerkzaamheden terecht komt. Maar eeeeh, zullen we maar niets meer aan de wegen doen? Dan hebben we in 20 jaar de zelfde situatie als in Duitsland waar het merendeel van de bruggen op instorten staat omdat er lange tijd geen onderhoud is gedaan!

 • Jan

   

  Ik moet ook op tijd ergens zijn, ik rij gewoon lekker om en baal helemaal niet. Even wat vroeger opstaan, niks mis mee. Wekker om 5.20 i.p.v. 5.30 uur morgenochtend, ik heb er zin in!!

 • MKM

   

  Ik vind het wel prettig, elke werkdag moet ik er overheen, en vele andere weggebruikers met mij.

 • laat alle reacties zien
 • Rick

   

  het gaat om het stuk TOT de Stichtse Brug :)

  reageer
 • Hans

   

  Sorry dat ik het zeg en doe, maar na de stichtse brug kan je gewoon planken, weinig verkeer en gewoon goede weg. Zonde dat er nu al 10-tallen miljoenen aan verbetering worden besteed, had nog wel 10 jaar meegekund.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Mensen die er voor geleerd hebben en ervaring hebben stellen vast dat dat niet zo is.

 • MKM

   

  Als de fundering van jouw huis slecht is, stort je huis ook niet direct in. Maar vervanging is wel handig om problemen te voorkomen...

 • Lely...

   

  Tuurlijk joh... Lekker planken....Stoer hoor......

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert