'Minder studenten introweek door lening'

DRONTEN
Dit jaar doen er in Dronten minder eerstejaars studenten mee aan de introductieweek van studentenvereniging USRA dan vorig jaar. Dat meldt voorzitter Katinka Sen van de introductieweekcommissie van de Dronter studentenvereniging die verbonden is aan CAH Vilentum.

Sen denkt dat het verminderde animo te wijten is aan het verdwijnen van de basisbeurs. Deze is vervangen door een lening. Daarom richten studenten zich meer op hun studie en minder op de studentenvereniging, aldus Sen. Vorig jaar deden 165 eerstejaars mee aan de introductieweek. Dit jaar is dat aantal 143.

Ook in Almere begint deze week de introductieweek, voor het eerst gezamenlijk door studentenverenigingen Bazinga en Endzjin georganiseerd. Vooraf hadden de verenigingen een maximumaantal deelnemers vastgesteld op 200. Dat aantal heeft zich ook aangemeld.

reacties (8)

 • Ikke

   

  Klopt À. Het gaat mij alleen om de reactie van Nico. Dat zijn nichtje niet wil werken, wil niet zeggen dat alle studerenden dat ook niet doen! Wij, incl onze dochter werken keihard voor de studie en dan krijg je zo te horen dat je "gewoon naast je studie moet gaan werken". Met een baan en studie houdt het echt ergens een keer op!

  reageer
 • A.

   

  Er is ook niks mis met een studieschuld. Het is een investering in jezelf daarnaast het is de goedkoopste lening die je kunt krijgen en is het terugbetaalsysteem heel goed te doen.

  reageer
 • Ikke

   

  zoals ik zeg: DOCHTERLIEF werkt voor haar studie, wij helpen waar wij kunnen....maar ze komt er niet schuldenvrij vanaf. Dan moet ze: fulltime werken, wij als ouders beide ook en och dat leren moet dan ook maar ergens. En Oja er lopen nog meer kinderen in huis.... Dus pas je wereldbeeld maar aan!! Ook de werkende studenten blijven met studieschuld achter!

  reageer
 • George

   

  En over een half jaar lezen we dat er voor het eerst minder uitval van studenten is. Let maar op.

  reageer
 • Nico

   

  Ik weet dat het juist bijzonder is om naast de studie te werken. Heb ik ook gedaan en heb dat als zeer waardevol ervaren. Mijn nichtje studeert nu en heeft zogezegd geen tijd om te werken. Past niet in mijn wereldbeeld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ikke

   

  gemakkelijk gezegd, Nico! Wij werken beide, dochterlief werkt ook. Alles gaat naar de studie. Er blijft alleen een gaatje open van, pak m weg, 30000 euro.... Och, Nico, de 18 jarige neemt er nog wel een baantje bij. En die studie doet ze er wel ff tussendoor... Dit is de realiteit !!!!

  reageer
 • feeztbeest

   

  Is het de werkweek van de USRA of de KMC week (introductieweek) van de Hogeschool? Dit zijn 2 verschillende weken. De werkweek is vrijwillig voor eventuele toekomstige leden van de studentenvereniging om hun kas te spekken. De KMC/introductie week is min of meer verplicht. Maar beide weken heeft nog niets met studeren te maken. Het schooljaar begint pas na deze 2 weken.

  reageer
 • Nico

   

  Gewoon werken naast je studie. Zie je ook eens wat anders dan je eigen wereldje.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert