Man rijdt 135 op de Oostvaardersdijk

LELYSTAD
Een man uit Lelystad moest maandag zijn rijbewijs inleveren op de Oostvaardersdijk.

Volgens de politie reed de man 135 kilometer per uur op de dijk waar maximaal 80 mag worden gereden.

De 38-jarige man kan ook nog een boete verwachten.

reacties (16)

 • Gozert

   

  Goed voor hem, hoop dat hij lang op zijn rijbewijs mag wachten en zijn verzekering hem eruitgooit! Mafkees. Hij zal maar een tegenliggen pakken tijdens het inhalen!! Helemaal gek!

  reageer
 • Jan

   

  Verstand van verkeersregels, handhaving en de totale infrastructuur (en daarbij allerlei leuke termen gebruiken), kennis van de diverse soorten kranen (zowel telescoopkranen, rupskranen en wielkranen), wat eigenlijk niet? En inderdaad, als hij inhoudelijk op zijn fouten wordt gewezen gaat hij proberen de ander onderuit te halen of reageert hij gewoon helemaal niet meer. Is in het verleden al een aantal keren voorgekomen. Toegeven dat hij het wel eens mis zou kunnen hebben zal je in ieder geval niet meemaken.

  reageer
 • Dick

   

  Ik vind controles prima. Maar dan wel op plaatsen waar het er echt toe doet. En dat is in de bebouwde kom. Daar gebeuren nog steeds de meeste ongevallen. En het is niet "altijd de schuld van de automobilist" als er iets gebeurt. En als ik dan overal lees ongeval. Binnen bebouwde kom, dode..... dan wordt ik inderdaad wel eens treurig omdat de overheid alleen bezig is met geld harken en de veiligheid van de burger totaal oninteressant vindt. En zoek het maar op in de statistieken, de meeste dodelijke slachtoffers vallen binnen de bebouwde kom. Het huidige controlebeleid zorgt er juist voor dat mensen op plaatsen waar het juist NIET kan hard gaan jagen. En nee, ik rij binnen de bebouwde kom niet te hard. Ik weet te goed wat de resultaten daarvan zijn.

  reageer
 • Jannes van d

   

  Je hebt gelijk. Maar Dick is dan ook de grootste azijnpisser op deze site. Dick weet het altijd beter, maakt niet uit wat je zegt. En als Dick het niet kan winnen, dan gaat hij zeuren om cijfertjes of hij verzint er zelf een paar. Dick wil graag zijn mening door andermans strot duwen, want wat Dick zegt is de waarheid. Lieve Dick, we hopen dat je snel weer werk hebt.

  reageer
 • Jan

   

  Toch knap dat iemand een compleet kromme vergelijking kan maken tussen een snelheidsovertreding van 55 km/uur op de Oostvaardersdijk, gaswinning in Groningen en een ongeval in Alphen aan den Rijn. O ja, de overheid zit er overal tussenin. De overheid die op de Oostvaardersdijk wel een prima V-max heeft ingesteld maar die daar niet hoeft te controleren of men zich wel aan de snelheid houdt. Scheur daar maar raak dus aldus onze verkeersdeskundige.. Tot dat een familielid of bekende van u daar eens wordt geschept bij een van de parkeerplaatsen door zo'n hardrijder...... Benieuwd of u de hardrijder dan ook nog verdedigd......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hemel, wat een ASO reactie is dit. Tijd, dat je een herexamen moet doen.

  reageer
 • Peter

   

  ben je serieus?? Is je antwoord ja, dan mag jij wat mij betreft meteen je rijbewijs inleveren. Dijk is 80km/h 24 uur per dag, 7 dagen in de week

  reageer
 • Jos '56

   

  Het blijft gewoon 80 km op die dijk, dat wat jij bedoelt is op de A6!!

  reageer
 • Dick

   

  Idd dan pakken ze de buurtbewoner. Want die doen het namelijk ook. Ja ik rij overal te hard behalve binnen de bebouwde kom. Waarom? Omdat de gevaarzetting daar vele malen hoger is dan op een "stroomweg" zoals de Oostvaardersdijk is. Bij mij in de wijk haal ik de 30km/u nog niet eens. Omdat het daar veel belangrijker is dan op de Dijk. Dus dat was alweer een foute aanname. Maar onze overheid heeft helemaal niets met veiligheid op. Getuige de gaswinning in Groningen en het recente voorval in Alphen aan de Rijn. Nee onze overheid is alleen maar op geld uit. Hoe dat maakt ze geen bal uit. Als het werkelijk om de veiligheid ging dan stonden ze juist in woonwijken te controleren i.p.v. de bekende kassa locaties aan de snelwegen en N-wegen

  reageer
 • Dick

   

  Op de Oostvaardersdijk is de V-Max 80km/u. Wat daar uiteraard een prima V-max is. Perfect kaarsrechte weg, geen kruisingen. Ja prima!

  reageer
 • Lelystad

   

  je mag daar toch tussen 19.00 uur en 06.00 uur 130 km per uur ?? dan reed hij eigenlijk maar 5 km te hard en vind ik dit weer zwaar overdreven, er rijdt nooit een hond op die dijk.

  reageer
 • echt

   

  En wie pakken ze dan.........juist de burtbewoner zoals Dickie Dik hier. Want als je het normaal vind dat iemand 135 km/u rijdt op een 80km weg dan rij je zelf ook overal te hard en dus ook in de eigen woonwijk

  reageer
 • Dick

   

  Dat mag pas bij 100% overschrijding.

  reageer
 • Roy

   

  Slome gast !

  reageer
 • Dick

   

  Nou nou nou wat gevaarlijk weer hoor. Poe Poe, we hebben een groot gevaar van de weg geweerd. Ik wou dat ze eens wat meer binnen de bebouwde kom gingen staan. Daar wordt als een idioot gereden. Daar is het veel gevaarlijker dan op de dijk. Maar goed, alles voor de staatskas natuurlijk!

  reageer
 • Gerrit2

   

  Voortaan gelijk ook de auto in laten leveren, helpt ongetwijfeld ook heel goed.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert