Piloten strijden om eerste plek tijdens NK Aerobatics in Lelystad

LELYSTAD • Zo 30 augustus 2015 | 15:00 • Zondag 30 augustus 2015 | 15:00
Op het vliegveld in Lelystad is dit weekend het Nederlands Kampioenschap Aerobatics gehouden. Er deden vijftien vliegers aan het evenement mee. Boven het Aviodrome vertoonden ze hun vliegvaardigheden.

Het is bij Aerobatics de bedoeling dat de piloten een parcours afleggen waarbij zij zo nauwkeurig mogelijk verschillende figuren vliegen. Tijdens het NK gaat het niet om het spektakel, maar juist om nauwkeurigheid. Alle mogelijkheden van het vliegtuig moeten optimaal worden benut.

Veiligheid staat voorop. Zo mag er niet boven bewoond gebied gevlogen worden en volgt onmiddellijke diskwalificatie zodra een vlieger te dicht bij de grond komt.

Door het goede weer konden alle vluchten doorgaan.Volgens organisator Ringo Massa zijn de wedstrijden zeer goed en veilig verlopen. In verband met de vergunning mocht er geen reclame voor het evenement worden gemaakt.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel