Boze vrouw koopt tweedehands scootmobiel

DRONTEN
De vrouw uit Dronten die boos is op de gemeente omdat de eigen bijdrage voor haar scootmobiel fors is verhoogd, heeft een tweedehands scootmobiel gekocht omdat dit volgens haar goedkoper is dan de gemeente te betalen.

Volgens de vrouw was de eigen bijdrage verhoogd van 30 naar 115 euro per maand. De Drontense heeft de scootmobiel nodig vanwege een bindweefselziekte.

Een gesprek met twee ambtenaren van de gemeente Dronten was vruchteloos zegt de vrouw. Daarom heeft ze de scootmobiel van de gemeente ingeleverd en zelf voor 1.100 euro een tweedehands exemplaar op de kop getikt.

Wethouder Peter van Bergen wenst niet te reageren op het verhaal van de Drontense.

reacties (47)

 • Jeroen

   

  Ahah! Ongerichte frustratie. Jouw probleem ligt ergens anders vrind. Je reactie is wat kort door de bocht, het lijkt mij eerder een kwestie van prioriteiten voor de boze mevrouw, mobiliteit of gezonder eten, of minder vaak wat doen met de kinderen of..of.. of.. Je moet kiezen, en de afweging dat je in een jaar je eigen bijdrage terugverdiend aan de scootmobiel die de Gemeente VEEL TE DUUR inkoopt, vind ik ook een hele verstandige keuze van de dame in kwestie.

  reageer
 • Jeroen

   

  Alles overziend kun je vaststellen dat de Gemeente behoeftige mensen langzaam uit hun systeem werkt. Voor de Gemeente is er geen enkele behoefte iets te doen voor de mobilitieit van de vrouw omdat zij er niet op worden afgerekend. Gezien de reacties is de algemene tendens, lekke PUH, steuntrekker. Dat is jammer, we hebben eeuwen gevochten om van "every man for himself and God for us all" naar een Democratische Participatie Maatschappij te komen. En voor een paar grijpstuivers breken wij die weer af. Waarom? Omdat wij menen geen behoefte te hebben aan steun, wij hebben alles en zijn gezond. Omdat wij denken, "die zogenaamde zieken, laat ze zich minder aanstellen!" Tot het hemzelf overkomt, dan is de wereld te klein en is er geen begrip voor gebrek aan hulp. Voor die mensen zeg ik: Hodie mihi, cras tibi. Vandaag ik, morgen gij. Het kan iedereen overkomen, denk vanuit je verstand en je hart, niet vanuit je portemonnee.

  reageer
 • Thomas

   

  En dan blijkt iemand die beweerde geen geld te hebben, toch opeens wel geld te hebben... Storm in een gas water haar 'protest' dus.

  reageer
 • sander smids

   

  Hert is gewoon schandalig,ik betaalde vorig jaar 75 euro per 4 weken nu dit jaar moest ik meer dan 100 euro meer betalen per 4 weken bijna 185 euro.Rutte grote smeerlap bedankt.Ook ik heb hem direct laten ophalen,ik kan er niet zonder heb een spier ziekte. Dankzij hele lieve fam heb ik een nieuwe gekregen.

  reageer
 • Thomas

   

  Alleen heeft deze mevrouw altijd kunnen profiteren van ruime sociale voorzieningen. Gratis onderwijs, ziekenfonds, WAO, onbeperkte bijstand, enz, enz. Zo royaal leven dat is een keuze die een generatie samen kan maken, maar daardoor moeten nu de ouderen wel hun bijdrage leveren in alles betaalbaar houden. Het zou asociaal zijn om dat door te schuiven op de volgende generatie. Om een voorbeeld te noemen, studente bouwen nu een schuld van € 20.000 - 60.000 op om hun opleiding te mogen doen, en krijgen meestal geen eigen huis meer omdat je niet in een paar jaar werken de anderhalve ton kunt verdienen die nodig is om dat af te betalen en een hypotheek te financieren. Voorheen was dat allemaal gratis en kon je 100% financieren. Überhaupt komen ze niet meer aan het werk, want de oudjes zitten al op alle dikke vaste contracten, en na 2 of 3 jaar kun je het veld ruimen, zelfs als je drie keer zo hard werkt als een oudere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Dat die rollators niet meer vergoed worden juich ik alleen maar toe. Afgeschreven exemplaren worden nu gewoon tweedehands verkocht in plaats van weggegooid. Zo'n scootmobiel is uiteindelijk ook iets wat de meesten zelf wel kunnen betalen - kwesties van keuzes maken en niet het duurste exemplaar willen. Wie echt geen geld heeft, wordt echt nog wel geholpen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "kan me niet voorstellen dat iemand 30 km per dag fiets!" - ik wel, heb het jarenlang gedaan.

  reageer
 • Serge

   

  Houd eens op hoor. Het lijkt me logisch dat je bepaalde zaken zelf moet betalen. Zou toch te zot voor woorden worden dat straks de helft van de oudjes in zo'n ding rondrijd en dat wij dat allemaal moeten betalen?

  reageer
 • W.L

   

  Hier hetzelfde. De scoot van mijn vrouw ingeleverd. En zelf eentje aangeschaft, een tweedehandse wat ook maar net te betalen is. Bedankt dat dit allemaal doorgevoerd word.

  reageer
 • maan

   

  Om op die 10.000km te komen moet je dan wel 30 km per dag fietsen, en kan me niet voorstellen dat iemand 30 km per dag fiets! Dan nog niet eens de dagen mee geteld met slecht weer en eventueel ziekte. Dan kom je op een nog veel hoger gemiddelde per dag uit.

  reageer
 • drontense

   

  Ik fiets drie keer per week naar kampen voor fysiotherapie en weer terug. Daarnaast doe ik alles op de fiets waar mogelijk zoals Lelystad, Elburg, Nunspeet, emmeloord etc. Drie keer per week naar de fysiotherapeut in kampen is noodzakelijk om mijn chronische ziekte stabiel te houden. Deze aandoening is erkend en onbeperkt Fysiotherapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Veel mensen met reflex dystrofie hebben de pech dat ze het lichaamsdeel niet kunnen gebruiken om wat voor reden ook. Ik kan en moet fietsen om mijn rechterbeen stabiel te houden. Bij de gemeente kon ik een Scootmobiel ontvangen maar dan zou mijn ziekte alleen maar achteruit gaan. Zolang alles stabiel blijft ga ik ervoor om te blijven fietsen.

  reageer
 • j.knol

   

  beste Pzaal. ik denk het niet, mevrouw heeft juist een aanzet gegeven waar regering en gemeentes ons heen willen dwingen. door het zo duur te maken dat we zelf gaan kopen dit gebeurde al eerder met rollators.

  reageer
 • j.knol

   

  voor jou geldt het zelfde, reageer niet dom op berichten die jou later ook kunnen treffen. het gelach kan je dan pijnlijk treffen.

  reageer
 • j.knol

   

  ook jij wordt ouder en ooit gebrekkig ik hoop dat jij dan geen beroep doet op ons gemeenschapsgeld, echter ben ik bang dat jij dan het hardst staat te gillen. Bedenk daarom met welk argument en bewoording je reageert.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik denk dat je een scootmobiel moet zien als een soort van rolstoel voor mensen die nog wel een beetje kunnen lopen. Het lijkt er natuurlijk op alsof de afgelopen jaren iedereen maar een scootmobiel cadeau heeft gehad op kosten van de samenleving, ik heb eerder het idee dat de mensen die nu zo massaal de straat op gaan met die dingen vroeger min of meer gedwongen thuis zaten. Maar het is natuurlijk wel zo dat zodra er ergens in Nederland overheidssubsidie voor is allerlei leveranciers zich likkebaardend op de vleespotten van Egypte storten, en bij gebrek aan concurrentie de prijzen lekker hoog houden. Ik denk dat een onderzoekje naar kartelvorming in die branche erg nuttig zou zijn.

  reageer
 • Karin

   

  ik ken er ook genoeg, die lopen als een kieviet maar voor ieder scheet in een scootmobiel rijden.....en daar zijn zij, die het ECHT nodig hebben de dupe van!!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nog geen dertig kilometer per dag. Met de auto leg ik jaarlijks zo'n 25.000 af, en fiets daarnaast ook nog zo'n 5.000. En ben toch heus niet voortdurend op reis. Woon-werkveerkeer en vakantie, een paar binnenlandse lange ritten per jaar...je hebt die kilometers echt zo te pakken.

  reageer
 • Teun Nijdam.

   

  Als deze mevr een hoog inkomen heeft en daarbij ook nog vermogend is deze verhoging op grond daarvan misschien wel terecht en kan zij zelf een scootmobiel kopen en onderhouden. Als zij een laag inkomen heeft en geen vermogen blijf ik deze verhoging een schandalige ontwikkeling vinden,omdat dat zou betekenen dat de laagste inkomens mits deze forse verhoging klopt het zelf maar uit moeten zoeken.Dus Omroep Flevoland hoe zit het nou precies en is deze verhoging nou wel of niet terecht?

  reageer
 • pim van de P.

   

  mijn complimenten aan de ambtenaren van de gemeente Dronten. Als iemand het zelf kan betalen moet de rekening niet bij de gemeenschap worden gelegd. Wel jammer dat mevrouw boos is, ze zou ook blij kunnen zijn omdat ze vermogens is en de mobiel zelf kan betalen

  reageer
 • Drontense

   

  Wat een onmens waardige reactie's zitten er hierbij. Ik ikke verhalen. Makkelijke praten als je zelf gezond bent ! En reageren alsof je haar al heel lang kent. Ik ken Hanneke en die doet echt niet zielig. Ze is een kanjer. Ik denk maar zo als de dag komt dat je zelf een scootmobiel nodig hebt en geen geld er voor hebt. Hoe zou je dan voelen. Hopeloos en verdrietig. Ik ben er helemaal klaar mee en reageer hier voor de laatste keer.

  reageer
 • qwerty

   

  Da's 27km per dag, en dat elke dag van het jaar. Lijkt me een beetje een sterk verhaal...

  reageer
 • j.

   

  En kon de mevrouw uit uit die reactie voor mij een half jaar geleden ook o goed lopen? En kan ze dat over een half jaar ook nog? Veel ziektes die het lopen bemoeilijken zijn grillig, denk aan ms, mensen kunnen soms maanden heel moelijk lopen en herstellen dan weer om vervolgens na een half jaar weer een ander probleem te krijgen. Wat een ongelooflijk rotoordeel weer over een situatie waar je helemaal niets van weet. Dat hulpmiddelen zo bizar duur zijn komt naar mijn idee vooral omdat leveranciers makkelijk veel meer kunnen vragen dan een product werkelijk waard is, de gemeente vergoed toch wel. Gemeenten zouden meer moeten onderhandelen over de prijs.

  reageer
 • Ach

   

  Eigen bijdrage omhoog is niet zo verwonderlijk. Bij mij in de straat woont er iemand die een half jaar geleden een nieuwe scootmobiel heeft gekregen terwijl madam niets mankeert. Woont samen met haar buurman en haar eigen huis wordt onderverhuurt. Lopen uren te winkelen in de stad, loopt de hond uit te laten dus heeft echt geen scootmobiel nodig. Dit al aangegeven bij verschillende instanties maar er gebeurt niets noppes nada. He WMO waar blijven jullie.

  reageer
 • maan

   

  Meer dan 10.000km fietsen per jaar! Waar fiets je dan in vredesnaam allemaal naar toe? 10.000km per jaar is veel hoor!

  reageer
 • Had ze dat niet gewoon gelijk kunnen doen, had de gemeente een hoop geld bespaard.

  reageer
 • Freek

   

  Goed zo mevrouw. Ik hoop dat u een voorbeeld bent voor velen. Zelf je spullen kopen, moeten wij namelijk ook gewoon doen.

  reageer
 • Annie

   

  Wat is daar mis mee dat ze die zelf koopt, waarom moet de gemeente ( dat zijn wij allemaal) daar voor opdraaien. Als ik niet meer kan fietsen zal ik toch zelf een elektrische fiets moeten kopen, en terecht.

  reageer
 • Eveline

   

  Zelf heb ik ook een handicap en weet vind ook dat we best bepaalde zaken zelf moeten kunnen kopen. Helaas veranderd de tijd en is er gewoon geen budget meer. En deze mevrouw haar inkomen is blijkbaar ruim genoeg om deze eigen bijdrage te kunnen betalen... Wat ik wel heel oneerlijk vind is dat de gemeentes net zo lang als dat je het apparaat gebruikt de eigen bijdrage mogen vragen. Ook al is het apparaat al lang "af betaald". Het zou eerlijker zijn dat als er een scootmobiel van 3500 euro komt er max 31 maanden een bedrag van 115 euro af mag schrijven. Zelf kopen mijn man en ik de meeste spullen zelf wat mogelijk is. Want niet iedereen hoeft er last van te hebben dat ik een beperking heb. Ik ben al dol gelukkig dat ik een uitkering krijg van de overheid. We kunnen niet blijven weg geven helaas... Dus terecht dat mevrouw dit zelf op lost.

  reageer
 • lelystadse

   

  ja grote uitgave maar dat is alleen nog aanschaf dan verzekering zon 200 euro per jaar en een hulpdienst voor pech onderweg ook zon 80 euro per jaar dat is alweer jaars 300 euro dat is dus 25 euro per maand en als er dus iets is voorrijkosten, reparatiekosten materiaal enzovoort Bij gemeente heb je ook altijd service en vervangen accu's, plakken lekke banden noem maar op en zij hebben de aanschaf van nieuwe gemiddeld 5000-6000 waarom die dingen zo duur moeten zijn geen idee maar dat is gewoon zo.

  reageer
 • Hannes

   

  Ze zal best wel een goed inkomen hebben, moet wel een grens zijn, om er voor in aanmerking te komen.

  reageer
 • Lely...

   

  En ik neem het nog op voor deze mevrouw door te zeggen dat het niet voor iedereen is weggelegd om grote uitgaven te doen. Ongeacht waar zij het geld vandaan heeft, besef ik mij dat ik vanaf nu geen enkele compassie meer heb met wie dan ook. Ik denk nu alleen aan mijzelf en aan mijn directe familieleden/vrienden. Dank aan voorgenoemde dame............

  reageer
 • Klaas

   

  Nu maar hopen dat hij goed is en hij het blijft doen .

  reageer
 • lely

   

  Gemeente Lelystad moeten ze ook doen zo hoge eigen bijdrage

  reageer
 • Kees

   

  ja ja ja niet alles is gratis he?

  reageer
 • drontense

   

  Ook ik ben chronische ziek. Een elektrische fiets heb ik nodig om te kunnen fietsen en blijven bewegen. Dronten verstrekt alleen nog speciale aangepaste fietsen. Ik betaal zelf de nieuwe fiets die na twee jaar ingeruild wordt voor een nieuwe fiets omdat ik meer dan tien duizend kilometer per jaar fiets.

  reageer
 • frans

   

  zo ken ik meer die ook niet nodig hebben net zoals taxi geld om te winkelen .

  reageer
 • Jan

   

  wat raar? Ik mis in deze het hele stuk over het CAK. Per slot van rekening bepalen zij de eigen bijdrage. Heb je een hoger inkomen, dan betaal je meer bij. Wat is nu eigenlijk het probleem? Blijkbaar heeft deze mw het geld gewoon zelf. Ik betaal ook gewoon zelf mijn auto en bijkomende kosten, dat krijg ik ook niet vergoed. Waarom ook? Overigens zie ik maar al te vaak die scootmobielen buiten winkels geparkeerd, waarna de gebruiker daarna ermee wegrijdt. Dus..Waarom niet zelf je eigen vervoer betalen? Met een gehandicaptenparkeerkaart kun je net zo dichtbij parkeren.

  reageer
 • Polderling

   

  Ik wil niets afdoen aan de medische situatie van mevrouw maar de prijs van een scootmobiel ligt tussen de 400 en 6500 euro. Ieder ander mens moet ook zijn eigen fiets/scooter etc kopen. Die vallen ook binnen die prijsklasse. Goed dat een overheid zaken betaalt maar voor dagelijks prive gebruik betaalt de overheid ook geen fietsen dus (en zeker als je het kunt betalen) lijkt het mij heel normaal dat mevrouw ook zelf iets koopt. We kunnen niet de overheid voor alles op laten draaien hoe nobel dat ook lijkt. Het geld moet via belastingen binnenkomen en hoeveel zou Dronten dan moeten betalen? 100 scootmobielen a gemiddeld 3500 euro en dan elke 4 jaar ofzo nieuwe? Dan zit je voor die gemeente voor zaken die mensen puur prive gebruiken al in 10 jaar op ongeveer 1 miljoen euro. En dan ten slotte: als een gesprek met een overheid niet slaagt (men krijgt zijn zin niet) dan is dat vruchteloos of hoe je het ook noemt? "Mama ik wil een snoepje" zal dan ook in heel veel gezinnen een vruchteloos overleg zijn. Mevrouw sterkte gewenst met haar aandoening.

  reageer
 • Nol

   

  Goh...wat hebben we het slecht..

  reageer
 • Klaas

   

  Had ze ook in eerste instantie kunnen doen .

  reageer
 • Dirk kuyt

   

  ik moet mijn eigen vervoersmiddelen ook gewoon kopen.

  reageer
 • Tja

   

  Opgelost toch? Niets mis met een tweedehandse

  reageer
 • Haven

   

  Iedereen snapt natuurlijk dat het niet mag Maar is toch allemaal belachelijk wat alles allemaal kost.... Dan gaan mensen zulke dingen doen !!!

  reageer
 • Karel,

   

  Wereldnieuws !. Als je geld verdient is het toch alleen maar gunstig.Gemeenten krijgen steeds de schuld maar die worden zo afgeknepen door het Rijk dat ze wel moeten bezuinigen. En de minister klopt zicht trots op de borst dat hijof zij weer geld heeft verdient en kan uitgeven aan andere nutteloze dingen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Goedzo. Zouden meerdere moeten doen. Dan gaat die belachelijke hoge eigen bijdrage vanzelf weet naar beneden. Stelletje uitzuigers daar op het gemeente huis.

  reageer
 • Frenky

   

  Nou, opgelost. Einde onderwerp. Haha

  reageer
 • Serge

   

  En zo hoort het. Waarom zouden wij met z'n allen moeten dokken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert