D66 somber over vergunninghouders Almere

FLEVOLAND
D66 in Almere verwacht dat Almere dit jaar niet de 300 vergunninghouders in de stad weet op te vangen die zijn afgesproken met het Rijk. Volgens fractievoorzitter Jan Lems zijn er tot nu toe nog geen zestig asielzoekers met een verblijfsstatus in de stad ondergebracht.

Toch vindt de partij dat Almere als grote stad haar verantwoordelijkheid moet nemen in het huisvesten van vergunninghouders. Via schriftelijke vragen wil de partij weten wat de gemeente daaraan doet, ook omdat de druk op de sociale woningmarkt in Almere hoog is.

Het probleem is dat er meer betaalbare woningen moeten komen. Dat is iets wat de gemeente alleen met hulp van de woningcorporaties kan oplossen.

reacties (6)

 • Marijke

   

  Almere en betaalbare huurwoningen... Een aantal jaar geleden werd geroepen dat dat de leefbaarheid verslechterde. Tja, als men denkt dat mensen met een laag inkomen alleen maar asocialen zijn, krijg je dat. Gevolg: als er al sociale huur gebouwd werd, was dat dure sociale huur (toen tegen de 700 euro, tegenwoordig er al overheen) die sowieso onbereikbaar is voor lage inkomens. Verder werd en wordt bestaande sociale huur massaal verkocht. Zo zag ik bij station Muziekwijk aan de flatjes van de Glinkastraat al een bord aan de gevel dat deze flatjes ook al verkocht worden! Joh, wat raar dat er geen betaalbare woningen meer zijn...! Nu geeft men asielzoekers de schuld van de woningnood, maar de schuld, niet alleen in Almere overigens, ligt toch vooral bij het beleid m.b.t. de sociale huur en woningbouw.

  reageer
 • Kees

   

  @OF Als je een vergunning hebt gekregen ben je geen asielzoeker meer. Bericht klopt niet.

  reageer
 • Johan

   

  volgens mij zijn ze wakker geworden door de vragen die de ChristenUnie in de staten heeft gesteld.... Ik hoorde zaterdag een goed intervieuw hierover op radio 527(radio NOP) met Statenlid Harold Hofstra van de CU

  reageer
 • willeMstad

   

  Schrik niet ,maar Almere loopt 340 huurwoningen voor asielzoekers met verblijfsvergunning achter dit jaar. Zie deze link: http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/metropool/article27493744.ece/Groeiend-tekort-asielwoningen-bij-gemeenten?lref=SL_5

  reageer
 • Rinus

   

  Kop is verkeerd! Volgens mij zijn het vergunninghouders, zoals dat tegenwoordig heet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ab

   

  Leuk standpunt van d66 maar die gaan geheel voorbij aan de realiteit. Er zijn geen sociale huurwoningen beschikbar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert