Pleidooi voor meer fietsenstallingen bij bushokjes

URK
De fractie Hakvoort-Woord vraagt het college van b en w in Urk om te zorgen voor meer fietsstallingen bij bushokjes. Er is te weinig plek voor de fietsen van scholieren die met de bus naar scholen buiten de gemeente gaan. Dat leidt volgens de fractie tot overlast, met soms honderden fietsen die geparkeerd staan op de stoep.

De fractie Hakvoort-Woord vraagt ook om toezichthouders. In de gemeente Noordoostpolder wordt gebruik gemaakt van medewerkers van Concern voor Werk die een oogje in het zeil te houden. Dat zou ook een mogelijkheid voor Urk kunnen zijn, aldus de fractie.

Het college gaat het voorstel onderzoeken.

reacties (8)

 • Anoniem

   

  Ze zien in ieder geval wel in dat er wat minder faciliteiten zijn met openbaar vervoer op Urk in vergelijking tot bijvoorbeeld Emmeloord. Het openbaar tussen Urk - Zwolle is namelijk ook niet zo geweldig als Emmeloord - Zwolle. Dit hebben ze in het verleden ook geprobeerd aan te pakken, maar is helaas niks van gekomen. Ik ben in ieder geval wel blij dat Hakvoort en Woord het openbaar vervoer op Urk proberen te verbeteren.

  reageer
 • sneaky

   

  Ze moeten toch wat zeggen die actieve raadsleden naar wat ze krijgen aan krijgen aan geld , een paar uurtjes vergaderen in de maand ,laat me niet lachen gelukkig is niet iedereen op urk zo bah.....

  reageer
 • Jelle

   

  Tja je kan ook jaloers zijn op deze twee kopstukken met heldere principes. Het zijn mijn helden.

  reageer
 • gea

   

  bijzonder hoe de fractie hvw zichzelf complimenten geeft! Tja als niemand het doet....

  reageer
 • Tja

   

  Je reactie is simpel, waar wil je dit plannen? En waar wil jij een centrale bushalte maken waar meerdere bussen tegelijkertijd kunnen staan, aanrijden en vertrekken? Een paar fietsenstallingen is een veel praktischer en goedkopere oplossing.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paulus

   

  Dit zijn pas actieve raadsleden. Zou iedereen op Urk moeten zijn.

  reageer
 • Kees

   

  Goede vragen van deze fractie. Onze kinderen hopen spoedig op een oplossing.

  reageer
 • Urker

   

  Enkele weken geleden stond een artikel in het urkerland dat de gemeente en connexxion onderzoek deden naar een centrale bushalte in het dorp, waarbij de bidden niet meer door het dorp hoefden te rijden. Dus de oplossing is simpel: centrale bushalte met 1000 fietsstallingen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert