Cel geëist tegen belastingadviseur

LELYSTAD
Tegen een 67-jarige belastingadviseur uit Lelystad is één jaar cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. Daarnaast wil het Openbaar Ministerie dat de man drie jaar lang geen belastingaangiftes van anderen mag invullen.

De man uit Lelystad zou de Belastingdienst voor meer dan 500.000 euro hebben benadeeld. Hij vulde de aangiftes van zijn cliënten in met valse informatie. De verdachte ontkent dat hij dat met opzet deed.

De Belastingdienst is nog bezig om alle aangiftes te onderzoeken. De rechtbank in Utrecht doet op 28 september uitspraak in de rechtszaak tegen de man.

reacties (5)

 • Abraham

   

  Waarom wordt deze man aangeklaagd en niet zijn opdrachtgevers? Ten eerste is het een adviseur, dat had ook bijvoorbeeld de buurman kunnen zijn; Ten tweede hem is foute/verkeerde informatie aangeleverd. Als adviseur word je normaliter aangenomen om op basis van de juiste gegevens, de juiste oplossingen te bieden. Als opdrachtgever niet eerlijk is, dan is een juiste oplossing een Utopie!

  reageer
 • almere

   

  de man vulde zijn zakken niet hij vulde alleen de aangifte ,s in voor de klanten, die zelf verantwoordelijk zijn voor de aangifte dus de belasting dienst gaat bij de klanten langs en houd alle aangifte,s tegen het licht en waar het fout zit volgen maatregelen

  reageer
 • Mona

   

  Dezelfde gedachte ging door mij heen. Uitgerekend op een werkdag van 8 uur en 20 dagen en 20 dagen per maand is maar liefst 520 euro per uur! Alles terugvorderen graag en rest van leven op houtje bijten. Maarja die man is al op leeftijd dus ...

  reageer
 • swift

   

  Die 5 ton en boete betalen de mensen terug waarbij die aangifte is ingevuld.

  reageer
 • hano

   

  Dus als ik het goed begrijp daadwerkelijk 6 maanden cel. Wel 500.000 euro achterovergedrukt. Ik krijg steeds meer het vermoeden dat misdaad echt loont.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert