Pianolerares vecht tegen ontslag vanwege reiki-cursussen

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder heeft een detectivebureau ingeschakeld om een medewerkster die als pianolerares werkte te controleren. Dat bleek dinsdag bij de bestuursrechter in Utrecht waar de medewerkster uit Emmeloord haar strafontslag aanvocht.

De vrouw werkte jarenlang voor de gemeente als pianolerares maar meldde zich ziek, omdat ze zei vanwege evenwichtsstoornissen helemaal niet te kunnen werken.

Toen de gemeente ontdekte dat de vrouw reiki-cursussen gaf, werd de detective ingeschakeld omdat de vrouw de cursussen gaf, terwijl ze ziek was.

De vrouw werd ontslagen omdat zij haar leidinggevenden en de verzekeringsarts verkeerd had ingelicht over haar nevenwerkzaamheden. Zij vertelde in tranen dat ze niet heeft gelogen, maar dat zij de zaken niet goed had begrepen. De rechter doet over zes weken uitspraak.

reacties (4)

 • muisje

   

  Cultuur of niet!! Maar als je in de ziektewet zit kan je geen nevenbaantjes hebben, ook niet een zweverig bijbaantje!!!! En iedereen die weet dat, dus nu niet gaan janken, wie zijn billen brand moet op de blaren zitten, zo werkt het, voor iedereen!!

  reageer
 • Pietje

   

  Zaken niet goed begrepen? Tranen? Jammer dan, als je pianolerares hebt kunnen worden ben je toch zeker ook intelligent genoeg om de regels rondom werk en ziekte te kennen. Lijkt me meer een kwestie van geen slapende honden wakker hebben willen maken. Die reikkicursussen waren zeker ook nog zwart, anders had de gemeente gewoon bij de belasting naar neveninkomsten kunnen informeren.

  reageer
 • Polderling

   

  Ok, je bent ziek maar je kunt wel bijklussen? En deze mevrouw heeft wel een redelijke opleiding gehad (muziek docent is HBO) dus helemaal terecht dat ze zo is aangepakt. Hoop dat ze het geld dat ze onterecht ontvangen heeft terug moet geven aan het muzisch centrum/gemeente aangezien wij met z'n allen haar lekkere leventje hebben betaald. En tranen... ja... omdat ze gepakt is. Hoop wel dat mevrouw weer beter wordt maar hiervoor mag ze toch wel flink worden aangepakt. Iedereen trouwens die zo steelt van z'n baas/de samenleving

  reageer
 • Erick

   

  Piano lerares van de gemeente? Hoe zot kan het zijn tegenwoordig! Lagere belastingen aub overheid! Pianoles betaal ik zelf wel.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zonder cultuur kan een mens niet leven, Erick. En sommige mensen hebben geen geld voor cultuur. Dat de overheid daar dan een rol in speelt is van wezenlijk belang.

 • Polderling

   

  Beste Erick, de gemeenten in Nederland betalen vaak mee aan muziek/cultuur onderwijs omdat lang niet iedereen zo goed bij kas zit als jou. Lagere belastingen is dan wel leuk maar dan moet je niet gaan klagen dat iedereen die geen pianoles kan betalen (en nog heel veel meer) dan op de PvdA/SP gaat stemmen. Een beetje samenwerking lijkt mij juist wel goed. Jij geen hele hoge belastingen, de mensen die anders geen kans hebben krijgen dan wel een kans. Iedereen een beetje pijn en iedereen toch een beetje blij. SAMENleving. Maar als je daar dan misbruik van maakt en dat ook nog eens doet op deze wijze (er zijn nl gesprekken of je niet weer wat kunt werken en hoe ziek je bent) dan mag je van mij hard worden aangepakt omdat je dan het hele systeem corrumpeert om er zelf beter van te worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert