Raad Lelystad wil vluchtelingen opvangen in stad

LELYSTAD
Een meerderheid van de gemeenteraad in Lelystad wil dat het college van burgemeester en wethouders actief zoekt naar een opvangplek voor vluchtelingen in de stad. Het gaat dan om mensen die nog geen verblijfsvergunning hebben.

Een motie met die strekking van de PvdA, GroenLinks, SP, CDA en ChistenUnie is dinsdagavond aangenomen. Lelystad wil net zoals andere gemeenten in Flevoland ook haar verantwoordelijkheid nemen.

Tijdens het debat werd duidelijk dat er nog geen concreet verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers ligt voor een opvang in Lelystad. Wel gaf de burgemeester aan dat al gezocht is naar geschikte locaties maar die zijn nog niet gevonden.

reacties (22)

 • Tja

   

  Veel te lang verhaal, iemand een samenvatting?

  reageer
 • Kees

   

  Misschien moet je wat beter je best doen om een baan te krijgen? Laat wel even je sollicitatiebrief nakijken op spelfouten...

  reageer
 • Joop

   

  Plaats ze inderdaad maar in de wijk bij de GroenLinks en PvdA aanhang. Stelletje moreel superieuren, leg het maar voor aan de inwoners a.u.b!

  reageer
 • Jan

   

  o ja, dat horen we nu al maanden. Helaas horen we ook andere geluiden. Syrische paspoorten die voor honderden euro's worden gefabriceerd, rubberbootjes vol met mensen die zo uit het zeer veilige Turkije komen, veel geld betaald, om hierna het mekka van Europa binnen te komen en een land naar keuze.. En de pc politici maar volhouden dat het om echte vluchtelingen gaat en niet om economische immigranten. Hier en daar een vrouw en kind in beeld brengen, zodat de beeldvorming de emotie voedt. Maar tegelijkertijd vermijdt de media de beelden te tonen van massa's jonge mannen die de eerste vloedgolf vormen van een straks onhoudbare en onbetaalbare overstroming van €34000 per persoon. En daarvoor hebben we jaren mensen laten ontslaan om een paar euro's te bezuinigen, van baan naar uitkering. Werkelozen van 50 plus die nooit meer aan het werk zullen komen, maar de rest van hun leven gedwongen worden te solliciteren zonder een kans op een baan, maar voor een rottig klein uitkerinkje. Deze mensen worden volledig in de steek gelaten door al die mooi weer pratende politici, bijna niemand heeft aandacht voor dit leed. Tsja, natuurlijk kunnen we heel Afrika wel laten overkomen, daar is het net zo erg als in Syrie. Wanneer dringt de realiteit eens door? We maken reclame voor de zogenaamde rijkdom door te zeggen welkom. Maar tonen we de beelden van de ellende van ontslagen ouderen, dan wordt er gezegd dat we het hier zo goed hebben. Ja, misschien als je het salaris van een minister hebt. Maar zo niet, dan is Nederland gewoon een duur land, met veel afgeschreven mensen. Gelooft iemand werkelijk dat al die immigranten ooit hier een baan zullen krijgen en een bijdrage gaan leveren? Net als al die Marokkaanse jongeren die nergens aan de bak komen en radicaliseren? Of vergeten we dat ook maar even voor het gemak, die verrijking van onze samenleving door die andere culturen?

  reageer
 • Helena

   

  Goed bezig raad. Wat jij wilt wat u geschied, doe dat ook aan anderen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Abdel

   

  Inderdaad Wil, Bravo dat gemeente Lelystad ook initiatief neemt en niet wegkijkt klasse!!. Het feit is dat die oorlog in Syrie is al jaren aan de gang en de mensen al die tijd risico hebben genomen door te blijven. Tevens doen de landen omheen veel te veel. Er zijn internationaal verdragen om de vluchtelingen op te vangen. Het echt probleem is niet alleen het regiem van Assad of ander terreur groeperingen maar helaas met name ook Rusland en Iran die daar in het geweld mee mengt. Anders had het westen samen met America en de Arabische coalitie binnen enkel maanden al de klus geklaard ! echter men is nu voorzichtig omdat het nog erger kan worden, daar Rusland op Europa aast !. Goedkoopste oplossing is nu de vluchtelingen toch opnemen en niet te snel te beslissen.

  reageer
 • grappig

   

  Grappig dat de polderpolitici van lelystad ook ineens hun goede wil willen tonen en mee willen spelen met de grote jongens. Stel toch voor dat je nu te laat zegt dat je wilt helpen!! Probeer eerst eens een stad van 75000 bewoners fatsoenlijk te runnen en bekommer je dan om politieke verplichtingen

  reageer
 • Lisanne

   

  Belagelijk dat de gemeente dit doet laat eerst iedereen hier werken en meer geld krijgen en dan veder kijke want dit word een groot drama wie nog werk heeft mag blij zijn maar Let maar op dat hun zo aan een huis komen en dat er nog veel meer dingen gebeuren wat er nog nog niet is. Doe alle vluchtelingen bij elkaar maar vind belagelijk wij moeten wachte en staan jaren in geschreven voor huis en Let maar op hun krijge alle hulp en alle lely gasten worden vergeten ter wel ik vind eerst wij goeie zorgen en dan hij of beter gezegt laat de gemeente aan de inwoners vragen hoe en wat

  reageer
 • Debje

   

  Tuurlijk in de stad waar wij minimaal 6 jaar voor op de wachtlijst staan en ong. 900 aan huur betalen.... maar geef het ze maar lelystedelingen keren de rug vanzelf toe naar dit 'oh zo geweldige stadje'.... lelystad ga je is bezig houden met de ouderen die alleen zitten. Weinig Hulp krijgen of zelfs niks

  reageer
 • Louise

   

  Wat heeft de armoede in Lelystad met de opvang van vluchtelingen te maken? Gaat de ondersteuning stoppen omdat er vluchtelingen gehuisvest worden? Nee dus. Als je zelf uit een oorlogsgebied zou komen en je huis was platgebombardeerd dan ging je ook weg. En het is een misverstand dat ze massaal naar Europa komen, het grootste deel zit in Libanon en omringende landen.

  reageer
 • leo

   

  En Dat vergeten een heleboel mensen. ..

  reageer
 • MKM

   

  Er zullen ongetwijfeld veel mensen in Lelystad zijn die het erg moeilijk hebben. Geen huis/haard hebben of leven in een vluchtelingenkamp in de regio lijken me toch net wat erger...

  reageer
 • MKM

   

  Dus als je rijk bent en je vanwege oorlog je leven niet zeker bent, ben je geen vluchteling?

  reageer
 • Ronald

   

  Echte vluchtelingen moeten een veilige plek hebben, maar dat kan beter in hun eigen regio. Turkije is ook veilig namelijk. Daarnaast is er veel armoede in Lelystad en maken vele inwoners gebruik van ondersteuning. Ook zijn er onvoldoende woningen om onze eigen burgers te huisvesten. De wachtlijsten zijn enorm en straks ook nog statushouders die moeten worden gehuisvest. Laten we ons daar zorgen om gaan maken!

  reageer
 • Ras

   

  Sommige vluchtelingen in Hongarije hadden meer geld dan de plaatselijke bevolking. Hoe is dat mogelijk? 95 procent van de zogenaamde vluchtelingen zijn economische migranten.

  reageer
 • Joke

   

  leo, Leo, Leo. Jij hebt nog een achtertuin, de vluchtelingen alleen een beetje hoop.

  reageer
 • Wil

   

  Bravo gemeente Lelystad!!

  reageer
 • frits

   

  jop een goed idee voor je zet ze in het stadhuis plek zat daar

  reageer
 • Dirk

   

  Er zijn voldoende leegstaande kantoren beschikbaar die eenvoudig omgebouwd kunnen worden. Een polenhotel is geen probleem, vluchtelingen wel? Uiteindelijk zal blijken dat het polenhotel een fiasco wordt en dat wij zo asociaal zijn dat wij uitgewekenen in de kou laten staan. Heel vreemd allemaal.

  reageer
 • leo

   

  Misschien bij meneer fackeldy in de tuin? Ik wil ze in elk geval niet in mijn achtertuin. Hoe triest alles ook is help eerst eens de ouderen en anderen die het moeilijk hebben in eigen land.

  reageer
 • best

   

  Ja doe maar in gebouwen naast de rechtbank die staan toch zo goed als leeg. Moet je toch opvullen anders zonde van het geld.

  reageer
 • danny

   

  Plaats ze maar bij de gemeenteraad in de tuin. Vol is vol

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert