Bouw congreshal Jehova's Getuigen kan doorgaan

SWIFTERBANT
De bouw van de congreshal voor Jehova's Getuigen in Swifterbant mag gewoon doorgaan. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Het bestemmingsplan werd aangevochten door een omwonende die bang was voor verkeersoverlast in het weekend en voor waardedaling van zijn huis. De Raad van State heeft deze bezwaren ongegrond verklaard.

Het nieuwe landelijke Jehovacomplex kan 3400 bezoekers herbergen. Er komt een fors parkeerterrein bij voor bijna 1200 auto’s.


reacties (13)

 • Ben geen getuigen van Jehovah, maar weet wie deze mensen zijn.

   

  Ik zou zeggen, ga een keertje langs als de congreshal klaar is, bij zo'n bijeenkomst van Jehovah's Getuien. Om met eigen ogen te zien wat voor mensen zij zijn. In plaats van brand te roepen zonder vlam en rook te zien!

  reageer
 • muisje

   

  Geloof maakt meer kapot dan je lief is!!!

  reageer
 • Thomas

   

  Goede zaak. Kinderen mishandelen, mensen misleiden en indoctrineren en families uit elkaar drijven is immers een belangrijke zaak. Het is goed dat de raadvan state hier ruimte voor maakt.

  reageer
 • tanja

   

  Een nieuwe woonwijk dan!

  reageer
 • Johannes

   

  Al tientallen jaren staat er Jehovah centrum in ons dorp en ik heb er nog nooit iemand over horen klagen. Ja het wordt flink uitgebreid, maar er komt ook een nieuwe ontsluitingsweg, dus dat is alleen maar beter voor Swifterbant. Uiteraard zullen er ook een aantal binnendoor naar het winkelcentrum gaan om hun boodschappen te doen, maar dat zou ook gelden als er daar een nieuwe woonwijk of asielzoekerscentrum zou worden geplaatst! Wat wilt u het liefst?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hendrik

   

  Ja, nou, 1.200 auto's die verdeeld over het weekend binnenkomen, daar heb je wel een vierbaansweg voor nodig. Overdrijven is ook een vak.

  reageer
 • Rob

   

  nog al een groot gebouw, effe rekenen 1200 auto x 4 inzittenden 4800 man! Mogen ze wel een vierbaans autoweg gaan aanleggen, turbo rotondes in het dorp. Kan me niet voorstellen dat de bewoners er blij mee zijn. Alleen misschien de bakker en de melkboer want drank is er natuurlijk niet bij. Gaan ze daar wekelijks vergaderen of kunnen derden dit gebouw soms ook huren? Misschien tijdelijk verhuren aan het COA?

  reageer
 • ach so

   

  1 God? Ships en dan ook nog fout geschreven...kanonnen, wat een ellende. Waarom hebben Jehova,s zo.n groot centrum nodig, feestjes en partijen zijn uit den boze. Samenkomen kun je ook thuis doen. Zonde van de natuur, de ruimte in Dronten die anderen nu niet kunnen gebruiken. Niet netjes van die ene God dat die zich dat toe eigent.

  reageer
 • oud-swifterbanter

   

  Hoezo goed voor de Drontense economie, het bouwen van het centrum wordt gedaan door hun zelf. Alleen het materiaal wordt misschien lokaal gekocht.

  reageer
 • Gelijk heb je, laat ieder in zijn/haar sprookjesboek geloven, maar laat ze niet andere mensen hiermee lastig vallen.

  reageer
 • Ikke

   

  ik sta er prima achter dat dit gebouw gebouwd wordt. Maar deze tekst was niet nodig. Het heet ook wel provoceren! Lees: 1 god..... Als ongelovige sta ik hier misschien nog wel het nuchterst in: laat iedereen zijn geloof hebben. Zoveel geloven, zoveel goden.

  reageer
 • Zeewolde

   

  Mooi! Goed voor de Drontense economie.

  reageer
 • Gretha Holt-Noorman

   

  L.S., Om 12.00 uur vandaag heb ik telefonisch cntact met een dame, het ging over de Jehovah's Getuigen, de naam stond verkeerd, zonder getuigen endat klopt natuurlijk niet, er is maar 1 God en die heet Jehovah. Op de band die op TV meeloopt is Getuigen nu ingevuld waarvoor dank, nu de laatste h nog in vullen en dan is het helemaal perfect, want de naam wordt nu nog zonder h aan het eind geschreven. Op de site zou de naam correct zijn, maar daar ontbreekt de h ook in alle berichten. U kunt mij een groot plezier doen door ook de h(Jehovah's Getuigen) in te vullen. Hartelijk dank voor de te nemen moeite. De eerste keer was het in een paar minuten opgelost. met vriendelijke groet, prettige dag verder en werk ze.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert