Gemeente wil praten over lokale aanbesteding

ALMERE
De Almeerse wethouder van economische ontwikkeling Mark Pol organiseert eind oktober een conferentie met het plaatselijke bedrijfsleven en gemeenteraadsleden. Dat heeft hij donderdagavond aangekondigd op de Politieke Markt.

Op de conferentie moet duidelijk worden hoe de gemeente Almere haar inkoop- en aanbestedingsbeleid beter vorm kan geven, zodat lokale ondernemers kunnen profiteren van gemeentelijke opdrachten.

De VVD, Leefbaar Almere en de PvdA in de raad hebben eerder aangedrongen op een voorkeursbehandeling voor het plaatselijke bedrijfsleven, daar waar het kan. Het gaat dan om opdrachten tot 200.000 euro, anders gelden de strenge Europese aanbestedingsregels.

reacties (4)

 • Johan de Visser

   

  Volgens artikel 19 lid 1 Gw is het een zorgtaak van de overheid om voor voldoende werkgelegenheid te zorgen voor de eigen bevolking. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de gemeente Almere opdrachten gunt aan bedrijven die gevestigd zijn binnen de gemeente.

  reageer
 • ketelaar

   

  Dat klopt inderdaad, geen enkel almeers bedrijf krijgt een kans, Baljet zit dik in de gemeente Almere. En niemand die ooit ziet dat ze 2 of 3 keer de normale prijs berekenen. Lekker gemakkelijk voor de ambtenaren daar.

  reageer
 • peteratea

   

  Toen ik naar Almere kwam, ergens in 1993, stond dit idee ook al op de agenda en telkens kwam het weer terug,.... Als het niet in 22 jaar gelukt is, wat is dan de reden dat ze hier weer over praten? Dit is gewauwel voor de bühne.

  reageer
 • Pietjan

   

  Wat een onzin. De familie Baljet krijgt al jaren alle opdrachten zonder enige controle of aanbesteding. Dat gaat helemaal fout.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert