Rijbewijs van motorrijders ingenomen bij controle

ALMERE
Bij een verkeerscontrole in Almere Buiten heeft de politie zaterdag van twee motorrijders het rijbewijs ingenomen. Eén motorrijder reed 180 kilometer per uur waar 80 is toegestaan, de ander reed 132 kilometer per uur.

Het doel van de controle was om criminaliteit in het verkeer op te sporen. Bij het doorzoeken van auto's hebben agenten een wapenstok gevonden en in beslag genomen. Ook hadden drie mensen zakjes wiet bij zich die ze moesten inleveren. Eén auto werd door de politie meegenomen omdat de eigenaar een boete nog niet heeft betaald.

De controle werd gehouden op verschillende wegen in Almere Buiten waaronder de Evenaar en de Polderdreef.

reacties (10)

 • Dick

   

  Daarbij zijn de Burgemeesters geen "korpsbeheerder" meer. Dus gaan niet over de inzet van Politie. Alleen handtekeningetje zetten om juiste gebied als risicogebied te verklaren en klaar is kees. (Franc Weerwind zet hier zelf zijn handtekeningetje niet onder hoor, dat doet de gemeentesecretaris voor hem.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  U gelooft werkelijk dat de burgermeester direct na zijn aantreden persoonlijk wat controles heeft gepland? Dit is al maanden geleden gepland en wordt routinematig gestempeld.

  reageer
 • Dick

   

  Dat gebied wordt alleen als risicogebied aangemerkt om deze "Auto Controles" mogelijk te maken. Het is niet een werkelijk "risico gebied". Weerwind begrijpt het prima. Alles om de centen. Veiligheid? Hou op, daar geeft onze overheid helemaal geen r*k om. Kijk maar hoe gehandeld wordt inzake de gaswinning in Groningen.

  reageer
 • Fred

   

  ALMERE buiten, DOEMERE, risicogebied? De nieuwe burgemeester Weerwind begrijpt er dus nog weinig van, nieuwigheid zullen we maar zeggen. Misschien een tip om eens de wijken in te gaan en zich te verdiepen in wat er werkelijk gebeurt in ALMERE. Ga snachts eens op de bedrijventerreinen kijken, ga snachts eens bij de trein stations kijken. Nee dan ligt meneer Weerwind in zijn bed.

  reageer
 • Dick

   

  Indien het gebied, waar de daadwerkelijke controle wordt gedaan, tot risicogebied wordt aangeduid (door burgemeester) heeft de politie alle recht om elke auto die ze wil te doorzoeken. En die belabberde score? Dat roep ik al tijden, ANPR controles zijn er alleen maar om de staatskas te spekken door zoveel mogelijk openstaande boetes en "belastingachterstanden" te innen. Nou, de belastingachterstanden die kent men, de openstaande boetes kent men, dus nutteloze actie en een inperking van onze privacy. Maar goed de overheid mag alles toch?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bromsnor

   

  Zonder concrete verdenking mag de politie helemaal geen auto's doorzoeken. Net als je niet zomaar gefouilleerd mag worden. Gezien de belaberde score had men beter op de Gooimeerdijk wat motoren kunnen gaan meten. In het half uurtje dat ik daar liep hadden ze zo 5-10 motoren en quad-dingen van de weg kunnen halen.

  reageer
 • Jos '56

   

  Totdat zo'n idioot een dierbare van je overhoop rijdt !!

  reageer
 • Gang is alles

   

  Haha het is ook wel kinderachtig

  reageer
 • Gelukkig maar, al die aso's op de weg!!!!

  reageer
 • William

   

  Je mag ook niks meer tegenwoordig!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert