Provinciale Staten weigeren debat over vluchtelingen

FLEVOLAND • Do 24 september 2015 | 0:06 • Donderdag 24 september 2015 | 0:06
Provinciale Staten in Flevoland houden geen debat over de vluchtelingenproblematiek. Dat bleek woensdagavond tijdens de Statenvergadering.

Fractievoorzitter van de PVV Chris Jansen vroeg aan het begin van de vergadering om een debat over de komst van vluchtelingen naar Flevoland. Jansen gaf aan dat zijn partij niet wil dat er extra opvang voor vluchtelingen in Flevoland komt. Hij gebruikte daarbij begrippen als 'economische gelukszoekers' en zei 'dat de grenzen dicht moeten.' Volgens Jansen komen de vluchtelingen nu door een 'schijndemocratie' naar Nederland.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek legde uit dat de provincie geen rol heeft in het toelaten van vluchtelingen. Dat is volgens hem aan het Rijk en de gemeenten. Peter Pels van de PvdA nam vervolgens namens alle fracties afstand van de woorden van de PVV. "De formulering van de PVV getuigt van een gebrek aan medemenselijkheid.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel