Provinciale Staten weigeren debat over vluchtelingen

FLEVOLAND
Provinciale Staten in Flevoland houden geen debat over de vluchtelingenproblematiek. Dat bleek woensdagavond tijdens de Statenvergadering.

Fractievoorzitter van de PVV Chris Jansen vroeg aan het begin van de vergadering om een debat over de komst van vluchtelingen naar Flevoland. Jansen gaf aan dat zijn partij niet wil dat er extra opvang voor vluchtelingen in Flevoland komt. Hij gebruikte daarbij begrippen als 'economische gelukszoekers' en zei 'dat de grenzen dicht moeten.' Volgens Jansen komen de vluchtelingen nu door een 'schijndemocratie' naar Nederland.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek legde uit dat de provincie geen rol heeft in het toelaten van vluchtelingen. Dat is volgens hem aan het Rijk en de gemeenten. Peter Pels van de PvdA nam vervolgens namens alle fracties afstand van de woorden van de PVV. "De formulering van de PVV getuigt van een gebrek aan medemenselijkheid.''

reacties (5)

 • Havenaar

   

  In een sociale democratie wordt men geacht om ook als bestuurders te luisteren naar wat er leeft onder partijen en haar kiezers. De asiel problematiek zal ook zeker op langere termijn haar invloed hebben op provinciaal nivea. Het getuigt van grote domheid om stemmen die opgaan te negeren en werkt alleen maar nog meer polarisatie in de hand. De democratie draait zichzelf de nek om.

  reageer
 • willem dronte

   

  Ik wil deze mensen nog wel eens spreken als er 400 vluchtelingen bij hun in de strast of buurt geplaats word nee dat willen ze niet wel bij een ander nmaarcniet bij hun dus pvv heb gelijk een echte vluchtelingen mag blijven een nepper gelijk op de boot

  reageer
 • ger

   

  Alle partijen goed gedaan. PVV is uit op angst zaaien en bied geen oplossing.

  reageer
 • abp

   

  Oogkleppen v.d.PvdA en de rest?????

  reageer
 • peteratea

   

  Aan dit politiek correcte optreden van de gevestigde politieke orde komt vanzelf een einde als de PVV de absolutie meerderheid heeft gekregen. De kans dat dit gaat gebeuren wordt steeds groter. De afgelopen 10 dagen is de PVV in de peiling van Maurice de Hond met 5 zetels gestegen. Het volk laat zich nu eenmaal geen dingen meer door de strot duwen waar het volk geen zin in heeft. De macht verschuift. Ga dus vooral zo door politiek Flevoland!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert