Nieuw bestemmingsplan beperkt uitbreiding moskee

ALMERE • Wo 30 september 2015 | 19:34 • Woensdag 30 september 2015 | 19:34
Het college van burgemeester en wethouders van Almere wil uitbreiding van de moskee in de Staatsliedenwijk beperken. Dat blijkt uit het nieuwe bestemmingsplan.

Het bestuur van de Abou Bakr moskee aan de Clemenceaustraat wil de destijds aangekochte kavel tot 100 procent kunnen bebouwen en tot 15 meter hoogte, zoals in het huidige bestemmingsplan is toegestaan. Het nieuwe bestemmingsplan stelt de maximale bouwhoogte op 12 meter en beperkt de bouw tot maximaal 70 procent van de kavel.

Het doel van de uitbreiding is het creëren van een ruimte voor taalles, Koran-les en huiswerkbegeleiding. Ook wil de moskee een vaste ruimte toewijzen aan jongeren die zij naar eigen inzicht en wensen kunnen inrichten. Dat is op dit moment niet mogelijk.

Het moskeebestuur zegt onaangenaam verrast te zijn door het nieuwe bestemmingsplan. Sinds 2013 is het bestuur in overleg met gemeente en de commissie welstand over de uitbreiding. Het bestuur hoopt er in goed overleg uit te komen en wil rekening houden met de belangen van de moskee en de belangen van de omwonenden.

Donderdagavond komt de Abou Bakr moskee aan de orde op de Politieke Markt. Op verzoek van de PVV wordt dan gesproken over de uitbreidingsplannen van de moskee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel