CvdK: Meer huizen bouwen voor statushouders

FLEVOLAND • Do 8 oktober 2015 | 11:36 • Donderdag 8 oktober 2015 | 11:36
De zes Flevolandse burgemeesters en Commissaris van de Koning Leen Verbeek gaan samen op zoek naar een oplossing voor de statushouders in de provincie. Dat is woensdagmiddag besloten tijdens een bestuurlijk overleg op initiatief van Verbeek.

Statushouders zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning die recht hebben op een huurwoning. Omdat er te weinig huurhuizen beschikbaar zijn, blijven zij veelal in een asielzoekerscentrum wonen. Dat is volgens de burgemeesters en Verbeek slecht voor de doorstroming en daarom moet er gezamenlijk gezocht worden naar een oplossing voor de lange termijn.

Zo stelt Verbeek voor om de woningbouw op te schroeven. Volgens de Commissaris van de Koning trekt de economie weer aan waardoor het mogelijk is om meer huizen te bouwen. Volgens Verbeek zijn er woensdag geen concrete afspraken gemaakt en was het gesprek oriënterend van aard. De burgemeesters en Verbeek komen over twee weken weer bij elkaar om te praten over de huisvesting van statushouders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel