Directeur basisschool ontslagen na mishandelen kind

LELYSTAD
De directeur van openbare basisschool de Regenboog uit Lelystad is per direct ontslagen omdat hij een kind bij de keel zou hebben gegrepen. Het incident gebeurde dinsdag. Dit melden meerdere bronnen aan Omroep Flevoland.

De ouders zijn woensdag per brief ingelicht over het incident. Het kind is inmiddels weer op school geweest en krijgt speciale begeleiding.

Aanleiding voor het handelen van de directeur is niet bekend.

reacties (26)

 • Barbara

   

  Omroep Flevoland staat wat betreft berichtgeving gelijk aan (b)roddels die je leest in 'n plaatselijk sufferdje. Maar een ding is zeker: een Inspectie zal nooit "per direct" een directeur ontslaan als daar geen gegronde reden voor is. Vraag is wel waar die schoolinspectie zich voordat er zoiets als dit voorval kon gebeuren mee bezig hield.

  reageer
 • mirelda

   

  Laten we ff vooropstellen, de ouders van het kind goede vrienden zijn, en dat ik dit nooit zal tolereren, als 1 van de volwassen leraren, mijn kind bij de keel zou grijpen, hoe vervelend het kind ook is mijn kids zitten daar ook op school, en naar mijn mening ben je een voorbeeld, daar, ik vind dit dan ook een discussie van niks, en wordt hier boos over, de ouders vinden het al erg genoeg, en.voor het kind is dit ook niet leuk. Onderzoek door de schoolinspectie zal uitwijzen

  reageer
 • kees d.

   

  Zou deze ongelukkige actie het gevolg kunnen zijn van het feit dat dit kabinet niet alleen bezuinigingen in de zorg doorvoert maar ook in het basis onderwijs. Wanneer deze jongen met gedragsproblemen speciaal onderwijs had kunnen krijgen op een school met kleinere groepen was dit hoogst waarschijnlijk niet gebeurd. Ik ben bang dat dit soort acties vaker kunnen gaan gebeuren omdat het reguliere basis onderwijs geen tijd en mensen heeft voor kinderen met een beperking.

  reageer
 • Anna

   

  Wat een nare reacties over een kind van 12 jaar zeg! Ik ken de jongen in kwestie... en ja, hij doet het niet altijd op de juiste manier, maar ook daar zijn weer redenen voor (die een buitenstaander/vage kennis) niet kent. Het incident heeft wel degelijk plaats gevonden, er was een volwassene als getuige, die direct actie heeft ondernomen, EN de Interim directeur heeft de beide ouders gesproken en het incident toegegeven! Ja, er heeft voor dit incident iets plaats gevonden wat voor de Interim directeur de druppel was,..... MAAR dat geeft nog steeds geen recht om als volwassen man een kind van 12 aan te vallen! Als volwassenen en interim directeur mag je beter weten dan een kind aan te vliegen! Hoe vervelend een kind ook is... je blijft met je handen van een (ander zijn) kind af! En nogmaals...jullie vergeten blijkbaar dat het hier om een kind van 12 gaat. Hoe vervelend het kind ook is.... je blijft er vanaf!

  reageer
 • anno1978

   

  Een volwassene behoord zeker beter te weten en mag een kind geen geweld aan doen. Wat ik me wel afvraag is hoever heeft het kind wel niet moeten gaan om een volwassen man tot deze actie te laten komen? Ik ben geen voorstander van passend onderwijs en ik denk ook dat dit een gevolg van is. Ik vind het eerlijk gezegd voor beide partijen een vreselijk situatie. De meneer zal zich dan ook vreselijk moeten voelen net als de ouders van het kind.

 • Michael D M

   

  Zijn er getuige? Zoals een mede leraar? Is er zichtbaar letsel? Of hebben andere kinderen het incident gezien? Zo ja!" Dan is alleen een ontslag gegrond.. Men hoeft niet uw verhaal en vragen te beschikken. En over spelling gesproken. Is niet het onderwerp. U leest en begrijpt. Het is een ernstige zaak die serieus word genomen. Het slachtoffer zal ook wel letsel hebben dat aantoonbaar zichtbaar waargenomen kan worden. Het hele verhaal staat los van kindermishandeling. Of wild u zeggen dat een volwassenen een goede reden kan hebben om een kind te mogen mishandelen. Er zal nooit een goede reden bestaan over te gaan tot geweld aan een minderjarige. Wie dit anders vind heeft een groot probleem.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • oud Lelystedeling

   

  Wat valt mij de kwaliteit van schrijven tegen. Veel taal en spelfouten. En alle meningen zonder het gehele verhaal te kennen. Tip voor Omroep Flevoland:ga als echte journalisten te werk. Ga het veld in en doe berichtgeving over het gehele verhaal.

  reageer
 • Lelystad

   

  Misschien wordt het weer eens tijd dat kinderen met gedragsproblemen naar speciaal onderwijs gaan. Daar is het kind beter af, ouders en scholen. Maar door al deze bezuinigingen hebben leraren hun handen vol aan deze kinderen. Nogmaals het is ook fijner voor het kind zelf. En heeft de leerkracht ook weer voldoende tijd en aandacht voor u kind. Want daar ontbreekt het nu ook aan. Voor iedereen is het beter!

  reageer
 • Jeroen

   

  Zolang we er niet bij zijn geweest, hebben we er niets over te zeggen. Toch? Ik kom op meerdere basisscholen, en zie dit niet gebeuren. Ook niet zo snel in de toekomst. Ik kan mij voorstellen dat een leraar of lerares het even niet meer weet. Had een leraar of lerares dan niet veel eerder moeten ingrijpen? Op de basisscholen waar ik kom wordt het lijntje naar de ouders toe erg kort gehouden. Dreigende problemen worden op die manier direct ondervangen. En zorgt er voor dat er geen misverstanden zijn. Zowel ouders als onderwijzers kunnen eerder aan de bel trekken. Hoop op een passende en eerlijke oplossing in dit geval.

  reageer
 • Hoi

   

  Jammer dat je maar één kant van het verhaal leest

  reageer
 • T.

   

  Wat een slechte berichtgeving weer door Omroep Flevoland. Men publiceert weer wat zonder hoor en wederhoor waardoor de directeur gelijk als boeman wordt afgeschilderd. Maar het gaat om een leerling die de boel al langer terroriseert, en waar de hulpinstanties geen actie op ondernemen. Er was al diverse malen bij de instanties om hulp gevraagd, maar dat is er niet van gekomen. En ja, dan escaleert het wel eens. En natuurlijk is de volwassene nu de klos, maar die man zit nu thuis dankzij zo'n ettertje. Sterkte!

  reageer
 • Rita

   

  Dank je wel voor deze aanvulling. Inderdaad, hoor en wederhoor maar als deze directeur verstandig is, houdt hij zijn mond stijf dicht. Want wat hij ook zegt, er zal altijd iemand zijn die daar dan weer een vriendelijk commentaar op heeft. Laat de organisatie dit uitzoeken en laten we wel zijn, er is wel belangrijker nieuws dan dit schoolincidentje. Omroep Flevoland, doe je best.

 • Ohm1981

   

  Dat kind was zeker ook strontvervelend en bijdehand. Maar goed naar de keel grijpen hoeft ook weer niet. Bij de kraag vatten en nablijven of afval laten prikken de hele week.

  reageer
 • Christel

   

  Jammer dat deze dingen gebeuren, helaas ken ik persoonlijke het persoon waar het gebeurd is, jammer als je een volwassen taak heb op een school.dat je je zelf niet onder controle kan hebben, en als je hoort waarom ,vind ik het helemaal erg, ik wens de familie heel veel sterkte,

  reageer
 • Adriana

   

  Ik ben ook van mening dat dit niet de bedoeling was van de directeur ik heb begrepen dat de leerling een leerlung is met gedragproblemen en de directeur behoorlujk wat verwensingrn toeriep hierop wilde de beste man de leerling bij zijn bovenarm pakken maar deze 'voorbeeldige'leerling dook weg waardoor de hand vsn de man om het nekkie ging.en natuurlijk wordt dst gezien en gemeld als bij kerl grijpen wat echt niet de bedoeling was.ik wens de directeur en het team van de regenboog sterkte en hopelijk komt hier nog een vervolg op.287447

  reageer
 • Elza

   

  Als dit het verhaal is, zou schorsing van de directeur en verder onderzoek misschien meer op zijn plaats zijn. Iemand bij de keel grijpen mag niet. Maakt niet uit of het om een volwassene of een kind gaat. Maar als het een onhandige samenloop van omstandigheden is, vind ik het wel een andere kwestie.

 • Laura

   

  Ik geloof dat men niet moet oordelen zonder te weten wat er gebeurd is( en ja ik weet het wel). Ongeacht wat het kind doet of zegt, zijn er andere manieren om te straffen.

  reageer
 • Roy

   

  Het mag eenieder duidelijk zijn dat een directeur dit soort dingen niet zomaar doet. Kind in kwestie heeft meer aan kerfstok dan alleen een klein scheldwoordje naar directeur. Heb heel erg met de directeur en de leerkrachten te doen. Regenboog leraren: STERKTE!!!!

  reageer
 • Berend14

   

  Het gaat alleen om geld! Directeur wordt aangeklaagd door de ouders en school met schadevergoeding betalen. Het kind is geinstrueerd door de ouders om te treiteren, pesten, schoppen en slaan. Directeur heeft gereageerd zoals men hoopte en nu is er ruimte voor een claim. Zo gaat het nu altijd. Het klopt gewoon niet, dit verhaal

 • Klaas Visser

   

  Toch ben ik benieuwd of we ooit het héle verhaal te horen krijgen...

 • Jan

   

  Een volwassene die een kind bij zijn keel grijp... (!?) Ik doe dat niet bij mijn hond, kat, een andere volwassene en laat staan bij mijn eigen- of andermans kind. Tuurlijk, buiten kijf dat er vast een stel vreselijke *tters rondloopt welke een opvoeding krijgen anders dan ik zelf zou geven... maar een kind bij zijn keel grijpen?! Niet voor niets dat dat niet mag. Het is de beste man zijn beroep en zou naar mijn idee nooit, maar dan ook nooit, tot dit soort reacties verleid moeten kunnen worden. En eigenlijk veel erger nog, aan de reacties hier te zien zou het eigenlijk heel normaal zijn?!

  reageer
 • Ine

   

  Het pakken bij de keel van een kind vind ik wel een grens over gaan. Ik heb geen idee in welke context dit is gebeurd en of het daadwerkelijk zo is gebeurd. Maar als personeel van een school hoor je elke vorm van fysiek geweld te vermijden bij kinderen. Als het echt zo een ettertje is zijn er vast andere oplossingen voor.

  reageer
 • Ali veldheer

   

  Zoals gewoonlijk weer ern half verhaal..... Het is nirt goed te praten wat deze leraar gedaan heeft maar heb je sommige kinderen wel wens horen praten tegen de leraren... Taal die door ouders gewoon getolereerd word.... Ik heb een kind wel eens horen roepen tegen een leraar dat zijn moeder een hier is en zijn vrouw een varken ... En dat moeten ze accepteren. ... NEE.....

  reageer
 • anoniempje

   

  het is onse school we vinden het bheel erg

  reageer
 • Ine

   

  Ik schrok er ook even van... blijkbaar noet tegenwoordig maar alles kunnen.

 • Poe

   

  Het bij de keel grijpen van een kind wordt hier blijkbaar heel normaal gevonden..

  reageer
 • nicoo

   

  Nee, is ook niet normaal, maar je kunt je wellicht ook voorstellen dat juist daarom het kind niet voor niets even (te) stevig is aangepakt? Waar twee ruzieen hebben twee schuld..... Simpel principe. Directeur weg ...... Kind weg!

 • Hans

   

  Tegenwoordig is de druk bij de leraren en de directie enorm hoog. Het gaat niet meer om de kwaliteit maar om de kwantiteit. Zulke dingen zullen daarom wel vaker gebeuren!

  reageer
 • Ik vraag me af wat het kind allemaal heeft uitgehaald voordat hij bij zijn keel gegrepen werd. Is het verhaal wel echt waar of zou de directeur hem bij zijn nekvel gegrepen hebben. Ondertussen wordt er alleen naar het kind gekeken maar niet naar de directeur die met een hoop trubbels thuis zit.

  reageer
 • heropvoeder

   

  Wat een onzin...... Ouders laten het opvoeden van kinderen heel vaak over aan het schoolpersoneel.... Dat personeel zal vanwege het respectloos handelen van kinderen zeker vaker moeten optreden en als dit daarvan een consequentie is....... Moet je niet de directeur wegsturen.....belachelijk! Met de nadruk op als!

  reageer
 • Neve

   

  Leraar/agent/hulpverlener wordt een populair beroep op deze manier. Als ze ook maar een kik geven naar de kindertjes worden ze gelijk aangeklaagd door de opgefokte ouders .,met 2 banen en eigenlijk geen tijd voor kinderen ,.van zulke engeltjes .

  reageer
 • Jay

   

  Van dat treiterkind bedoel je hopelijk? Reken maar dat zo'n kind echt niet voor niks bij zijn of haar keel wordt gegrepen. Maar ja in onze hysterische maatschappij hoeft een kind maar een keer AU te zeggen en de ouders staan meteen met boksbeugels en een advocaat op school.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Achter het behang plakken was beter geweest

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert