Herrema dreigt camping Waterhout met onteigening

ALMERE • Vr 9 oktober 2015 | 12:08 • Vrijdag 9 oktober 2015 | 12:08
De Almeerse wethouder Tjeerd Herrema van Ruimtelijke Ordening voert de druk op camping Waterhout op. Wanneer de camping niet uit eigen beweging verhuist, dan start de wethouder een onteigeningsprocedure.

Dat zei Herrema donderdagavond tijdens de politieke markt. De PVV en GroenLinks wilden van de wethouder weten of de gemeente al een compromis heeft kunnen sluiten met de eigenaren van Waterhout. Dat blijkt nog niet het geval.

Risico's
De camping moet weg om plaats te maken voor de Floriade die in 2022 wordt gehouden. Volgens Herrema leiden de lange onderhandelingsgesprekken met de camping en ook wokrestaurant Atlantis tot grote risico's voor de Floriade.

Alternatief

De camping heeft onlangs een alternatief plan ingeleverd. Dat plan wordt maandag besproken door Herrema en zijn ambtenaren. De wethouder zegt te rekenen op 'meer ondernemerschap' van de camping dan nu het geval is.

Polderen
Herrema hoopt dat de camping tijdelijk wil verhuizen. "Dat geeft de camping ook een betere onderhandelingspositie op het moment dat zij terugkeert. Niemand wil de camping verjagen, maar we kunnen niet tot op het bot blijven 'polderen'. De knoop moet worden doorgehakt." Er zal nog één gesprek worden gevoerd met de camping voordat de wethouder de ondernemers de wacht aanzegt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel