PVV stelt vragen over retreatweekend moslimjongeren

ALMERE
De Almeerse PVV heeft vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over een weekend dat door de islamitische instelling Dar-Al-Fahm wordt georganiseerd. Die instelling is in Almere actief en nodigt Almeerse jongeren uit om naar het weekend in Limburg te komen.

Volgens de PVV worden de Almeerders daar 'blootgesteld' aan de opvattingen van de omstreden islamitische sjeik Haitham Al-Haddad. Het doel van het weekend is dat de jongeren naast sport en spel de islamitische wetenschap gedetailleerd en grondig behandelen.

De PVV wil dat de gemeente Almere achterhaalt wie er allemaal komen spreken, en wil van het college weten of het ook van mening is dat zo'n bijeenkomst een verhoogd risico op radicalisering geeft.

reacties (6)

 • Anonieme Belg

   

  Toen ik de eerste naam opzocht, Abou Hafs, kwam ik op youtube bij het liedje 'de bezetting' uit waarin het refrein wordt gezongen: "Offer jullie zelf in de naam van Allah" Dusjah, als ik er al vanalles over vind dat niet deerd is het normaal dat de krant deze een 'radicale bijeenkomst' noemt. Dus ik hoop dat er iets aan wordt gedaan!

  reageer
 • PVV heeft weer gelijk. Uitzoeken die hap. De andere laffe partijen durven weer eens een keertje niks van zichzelf te laten horen (zoals gewoonlijk) bah !!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zeker het uitzoeken waard. Overigens wel weer opvallend dat de PVV zich alleen richt op mogelijk islamextremisme.

  reageer
 • Jan

   

  O ja, was het vorige keer niet dat de PVV werd verweten dat ze zich druk maakte over excessieve salarissen van de provinciale bestuurders? En waarom maken andere partijen zich niet een keer druk over deze moslim extremisten en hun invloed op de jeugd? Bang voor stemmen verlies? Of laat men het gewoon maar over aan de PVV omdat ze dan weer daartegen tekeer kunnen gaan?

 • Serge

   

  Ik heb ook wel wat vragen over de PVV....

  reageer
 • Jan

   

  Lekkere poster, 'uitsluitend broeders'

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • alie

   

  wie zijn de mensen achter dar-al-fahm ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert