Gemeente niet op tijd klaar met huishoudelijke hulp

ALMERE
Voor zo'n 4000 Almeerders die gebruik maken van de huishoudelijke hulp verandert er het komende jaar nog niets. Oorspronkelijk was het de bedoeling om vanaf 1 januari 2016 de huishoudelijke hulp via een collectieve voorziening van de gemeente te organiseren.

Het lukt de gemeente niet om op tijd deze nieuwe voorziening op te tuigen. Daardoor kunnen er nog geen nieuwe afspraken gemaakt worden met de betrokkenen. Op z'n vroegst is alles geregeld in 2017, zo laat een gemeentewoordvoerder weten.

De gemeente Almere heeft daarom besloten alle indicaties voor huishoudelijke hulp met een jaar te verlengen zonder een zogenoemd keukentafelgesprek. Wie denkt wel andere zorg nodig te hebben, krijgt alsnog zo'n gesprek met het wijkteam. Iedereen die gebruik maakt van huishoudelijke hulp heeft inmiddels een brief ontvangen over het uitstel.
 

reacties (6)

 • Jan

   

  Laat zogenaamd links maar uitleggen waarom dit zo is. Alleen zal dat niet gebeuren, want het valt gewoon niet meer uit te leggen.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Schandalig. Ik heb een jonge buurman die niets mankeert en die krijgt gewoon nog een jaar hulp. Een tante op leeftijd (79) in een andere gemeente wordt gewoon de hulp ontnomen en ze kan de boom in.

  reageer
 • Jonas

   

  Wat is vreemd aan Jacob zijn redenatie???? Schijnbaar willen jullie niet inzien wat de regering van plan is. Voor de 4000 Almeereders en miljoenen andere Nederlanders hoeft ook niets te veranderen in de huishoudelik hulp verlening!! Het is al genoeg uitgekleed de afgelopen 8 jaar. Dus eerst je eigen volk helpen ipv alles afbreken om gelukzoekers te spekken!!

  reageer
 • ron

   

  een wel heel vreemde redenatie van Jacob .... 1. dat de keukentafelgesprekken nog niet zijn geweest betekent dus dat er aankomend jaar nog niet (!!!!) wordt gekort op deze bestaande doelgroep. 2. er zijn helemaal nog geen extra vluchtelingen in Almere dus wat is er dan al gedaan voor deze vluchtelingen die er niet zijn ? Misschien iets meer lezen dan de koppen?

  reageer
 • Andrea

   

  Nou,daar is niks teveel gezegd,hoe moeilijk kan het zijn maar ja je kunt beter vluchteling zijn

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacob

   

  Voor zo'n 4000 Almeerders die gebruik maken van de huishoudelijke hulp lukt het de gemeente maar niet om hun huishoudelijke hulp op orde te krijgen. Maar wanneer het om "vluchtelingen" gaat die zogenaamd een veilig onderkomen zoeken, is Almere niets teveel en worden kosten nog moeite gespaard. Wat een verachtelijke hypocriete mentaliteit tref ik bij degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn en die ik allang niet meer beschouw als mijn landgenoten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert