Asbest op oud industrieterrein aanleiding vragen SP

SWIFTERBANT
De SP in Dronten wil van het gemeentebestuur weten of het klopt dat het oude industrieterrein in Swifterbant is afgewezen als locatie voor nieuwbouw. De grond moet namelijk gesaneerd worden en dat zou volgens de gemeente vrijwel onbetaalbaar zijn.

Volgens de SP is het terrein voor iedereen toegankelijk en spelen er ook kinderen, die nu in aanraking kunnen komen met asbest. De partij wil weten of de eigenaar gesommeerd is om het probleem aan te pakken.

Als de grond daarmee weer beschikbaar komt, zou het terrein alsnog een locatie kunnen zijn voor nieuwbouw.

reacties (9)

 • Sjaak de

   

  Het links rechts denken maakt je belachelijk je scheert een grote bevolkingsgroep over een kam zonder ook maar een inhoudelijke eigen bijdrage aan dit item. Zo worden de hakken in beide kampen in het zand gezet en komt het in Nederland nooit tot samenwerking.

  reageer
 • Zucht

   

  Zijn ze blind daar in Dronten ... Door de hele polder staan van zulke panden en nu gaat de politiek lopen piepen.

  reageer
 • Vezel

   

  Dat zal, maar je kunt volgens de wet niet iemand dmv bestuursdwang of een dwangsom verplichten te saneren. Dus hek op slot en als medemens niet op het terrein van een ander komen... Dus de gemeente kan alleen maar sommeren het terrein ontoegankelijk te maken...

  reageer
 • Sjaak de

   

  Een permanente brandwacht zou nu verplicht moeten worden.

  reageer
 • Jean

   

  Het zal toch eens gesaneerd moeten worden, dan kan dat beter nu gebeuren dan over een paar jaar. Het wordt er niet goedkoper op.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjaak de

   

  Al jaren worden er subsidies verstrekt om asbest te saneren en nog altijd zijn er mensen welke slapen bij de lagere overheden. Of is dit een gevalletje innen en het hazenpad kiezen. Enfin nu alsnog deze dodelijke tijdbom elimineren op kosten eigenaar, en ja de overheid kan het wel verplichten. Zelf vind ik dat de gemeente het onmiddellijk moet onteigenen voordat er toevallig weer een brand uit breekt zo als overal in Nederland met deze panden.

  reageer
 • KC

   

  De vervuiler betaald volgens de wet.

  reageer
 • sim

   

  Heeft de actiegroep red het Swifterbos een politieke partij gevonden die dit durft na te vragen. Och och

  reageer
 • Vezel

   

  Je kunt de eigenaar alleen sommeren het hek te sluiten... Sommeren om het asbest van dak e/of gevel te verwijderen kan wettelijk niet. Laat ouders hun kinderen sommeren daar niet te gaan spelen....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert