Provincie steekt 1,5 miljoen in medicinale cannabis

FLEVOLAND • Wo 28 oktober 2015 | 20:04 • Woensdag 28 oktober 2015 | 20:04
De provincie Flevoland geeft een lening van 1.5 miljoen euro aan een bedrijf dat medicinale cannabis ontwikkelt. In ruil voor de lening gaat het bedrijf Spirocan haar activiteiten in Flevoland onderbrengen. Vorig jaar gaf de provincie al 150.000 euro subsidie aan het bedrijf.

Medicinale cannabis kan een uitkomst zijn voor mensen die chronische pijn ervaren. In Nederland is de cannabis wel verkrijgbaar via de apotheek, maar nog niet als medicijn geregistreerd. Spirocan wil die registratie wel voor elkaar krijgen. Dat zal naar verwachting zo'n vijf jaar duren.

Spirocan ontwikkelt onder andere een compacte verdamper waarmee de cannabis ingenomen kan worden. Roken van cannabis is ongezond en oplossen in thee werkt onvoldoende. Bestaande verdampers zijn zo groot dat ze alleen thuis gebruikt kunnen worden.

Volgens de provincie levert de komst van Spirocan enkele tientallen banen op. In welke Flevolandse gemeente Spirocan zich gaat vestigen is nog niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel