Subsidie voor ontwikkeling keurmerk biologische wilde vis

URK
Gemeente Urk geeft een subsidie van 5.000 euro aan de Urker Stichting Algemeen Belang BioGroup. Die Stichting wil een keurmerk realiseren voor biologische wilde vis.

Er zijn al verschillende keurmerken voor biologische vis maar dat zijn geteelde of gekweekte producten. Voorwaarde voor biologisch is namelijk dat precies bekend is wat er met de vis is gebeurd, waar het is opgegroeid en welk voedsel het heeft gekregen. Dat is met een wilde vis lastig te achterhalen.

De stichting heeft de gemeente Urk om een bijdrage gevraagd zodat ze onderzoek kunnen doen naar de mogelijkheden van een keurmerk. Het gaat om vis, schaal- en schelpdieren uit de Noordzee, Waddenzee en de Zeeuwse wateren.

reacties (5)

 • Frenky

   

  Anders kunnen we altijd nog met de pet rond gaan..

  reageer
 • Serge

   

  Tuurlijk, gooi er maar weer een subsidie tegen aan!

  reageer
 • Tsja

   

  Alles wat groeit en bloeit is volgens mij biologisch.

  reageer
 • Neve

   

  Er moeten meer sancties en harde maatregelen worden opgelegd aan zij die de Noordzee leegvissen.

  reageer
 • Knielus

   

  Gebruik een naam die je zelf bedacht hebt slimmerd.! Al eens onderzocht hoe het werkt in de visserij en wat de regels/quota / visstanden zijn ? Ga eens een dag in de afslag op Urk onderzoeken waar het over gaat en schrijf dan een rapport op basis van feiten en geen aannames vanuit je stoeltje.

 • Swiebertje

   

  Mee eens, alleen tot nu toe zou ik niet weten wie dat zijn. Ik ken alleen maar mensen die zich aan de gestelde quota houden. En juist die gaan zich verenigen voor dit certificaat.

 • willem

   

  Oe willen ze dat controleren zwemmen ze mee met die vis

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert