Geen sirene door technische storing

FLEVOLAND
Het luchtalarm is maandag om 12.00 uur in grote delen van Flevoland niet te horen geweest. Volgens een woordvoerder van de GGD kwam dit door een technische storing.

De storing kwam tijdens de maandelijkse test aan het licht en is inmiddels verholpen.

Volgende maand zal de sirene volgens de GGD weer gewoon in de hele provincie te horen zijn.


reacties (16)

 • Koos

   

  Dan werken de sirenes ook niet, zelfde infrastructuur netwerk.

  reageer
 • Ben

   

  SMS in geval van nood overbelast, zo ook GSM. kabel en glasvezel werken niet bij lichtnet uitval (modem enz. heeft lichtnet nodig, evenals de analoge kabel), Internet (IP adressen) werken dan ook niet, ook geen WiFi. Dat weet de overheid wel, maar mogen de burgers niet weten, evenals het overbelast zijn of zelfs in het geheel niet werken van C2000 en P2000, dus krijg geen brand, ongeval, hartritmestoring oid. ! Middengolf is afgeschaft. Gelukkiog bestaat er dan nog zoiets als DARES, erkend door de overheid, omdat deze zelf niet voor gegarandeerde communicatie kan zorgen EN DAT OOK WEET. Onbedoeld bewezen door laatste grote (maar relatief klein gebied betreffende) lichtnetstoring in NoordHo;lland. Succes met uw zelfredzaamheid, reken niet op de overheid !

  reageer
 • SpetterSpat

   

  Ja, als het water komt zullen de mobile telefoons wel werken, echter de GSM masten zullen morsdood zijn (evenals C2000 en P2000 overigens). Maar aan je natte voeten zul je merken dat de sirenes en je apps niet gewerkt hebben.

  reageer
 • Dick Offringa

   

  Als er werkelijk iets aan de hand is, en de stroom is uitgevallen, is er straks niets meer bereikbaar. Ik denk aan sirenes, analoge TV en middengolf radio. Dan zijn we van alle info verstoken. Zelfs de noodzender van Omroep Flevoland is dan onbereikbaar.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Volgens RTLZ is er bij veel gemeenten geen alarm geweest om met name vluchtelingen niet te veel te herinneren aan hun traumatische, recente verleden: In Syrië en Irak gieren de sirenes constant, als er tenminste nog elektriciteit is... Als het waar is, en geen storing (was er een paar maand geleden ook), zou ik het een zeer sympathiek gebaar vinden, maar wel een gebaar dat je even bekend moet maken. Overigens is het hele sirene-gedoe volstrekt uit de tijd, het dateert uit de koude-oorlog tijd, en er zijn volstrekt betere en goedkopere methodes om alle burgers te waarschuwen bij calamiteiten: per sms, via alle vormen van de kabel/ glasvezel, IP adressen, vaste telefoon, radio (ether en dig. /dab) etc. Allemaal bekend bij de overheid!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Goed lezen Nico, er staat in grote delen van Flevoland.

  reageer
 • Mars

   

  Alweer? Tijdje geleden was er in Lelystad ook al een storing.

  reageer
 • dame

   

  las dat ze dit ook deden omdat anders de vluchtenlingen zouden schrikken als dat zo is zullen we ook geen knallen met oud en nieuw mogen beleven nou lekker dan zijn we dus weer mooi klaar mee onze monden worden gesnoerd en we mogen de werkelijkheid niet weten het is horen zien en zwijgen

  reageer
 • ron

   

  minder dan half jaar gelden dezelfde melding toen was hij ook niet afgegaan

  reageer
 • Opa69

   

  Maakt toch niets uit??? Wij zijn toch al doof en de sirene horen we ook niet en hard weglopen kunnen we ook niet meer!! Dus weg met die herrie bakken.

  reageer
 • k.

   

  Niet iedereen heeft of wil apps! Die mensen moet ook bereikt worden.

  reageer
 • Frank

   

  Wat als de internet infrastructuur wegvalt? Enkele maanden geleden lag een deel van het land plat.

  reageer
 • Nee hoor niet overbodig ik kan genoeg mensen die geen internet telefoon hebben en zelfs geen gewone mobiel hebben, het zijn wel de ouderen en die beginnen daar ook niet aan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Sinds de invoering van de apps zijn de sirenes overboodig geworden. Ik sluit niet uit dat die dingen binnen kort overboodig worden en buien werking gesteld gaan worden.

  reageer
 • Jeroen

   

  Hmm, hier in Zeewolde wel gehoord. Of is dat tegenwoordig geen Flevoland meer?

  reageer
 • Nico

   

  Sinds Windows 10 is het continu gelazer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert