PvvP wil oplossing voor kapotgereden berm

NOORDOOSTPOLDER
De Partij van Vrije Poldermensen in Noordoostpolder stoort zich mateloos aan kapotgereden bermen langs de smalle lokale wegen. Volgens de PvvP wordt de schade vooral veroorzaakt door landbouwvoertuigen. Die zijn in de loop van de tijd steeds groter en zwaarder geworden, terwijl veel buitenwegen daar nauwelijks op berekend zijn.

De gemeente reserveert elk jaar 550.000 euro voor schadeherstel, maar de PvvP vindt dat ook andere partijen verantwoordlijkheid moeten nemen. Zo zou raadslid Teun Nijdam graag zien dat de landbouwsector meehelpt de schade ongedaan te maken of geld betaalt om dat te laten doen.

Nijdam dient volgende week een motie in om dat voor elkaar te krijgen.

reacties (19)

 • .\/\/.

   

  Dus je bedoelt dat zolang er criminaliteit is men zich nergens anders mee bezig mag houden? Wat is dat voor een onzinredenering?

  reageer
 • Buitenwegbewoner

   

  Als ik kapotte bermen zie, dan zijn de geulen die zichtbaar zijn altijd smal. Ook als je een modderspoor door de berm ziet is die smal; typisch een auto of vrachtwagenwiel. Een tractorwiel is veel breder. En als ik dan zie hoeveel mensen op de smalle buitenwegen (ipv snelheid te minderen) op hoge snelheid met 2 wielen door de berm rijden dan denk dat de veroorzakers van slechte bermen in een andere hoek gezocht moet worden. Ook valt mij op dat veel post / krant / pakketbezorgers in hun auto altijd de berm bij de oprit kapot rijden. Er ligt asfalt hoor!

  reageer
 • Meerdere punten

   

  De PvvP kan misschien een daad stellen door het voorbeeld in de praktijk te brengen.Blaffen in het hondenhok heeft geen effect.Handjes uit de mouwen zouden we zeggen. Trouwens de wegen die zo smal zijn worden niet altijd druk bereden. Met andere woorden deze wegen zouden kapitalen kosten om ze te verbreden.Wie draait er dan voor op ,de kleine man !! Geloof maar de boeren en ect.. willen best de gaten dichten ''als het mag''. Pas dan ook de loyaliteit toe vanuit de gemeente om het in een plaatselijke verordening vast te leggen. Vergeet niet ,er rijden ook vaak vrachtwagens in de polder die de weg kwijt zijn en in de berm gaan staan. Gevolg een slippend spoor (gat) in de berm.

  reageer
 • Jan

   

  Hans49, dat rossen met grote snelheid? Tractoren rijden max 50 tegenwoordig. En ik, met je 80 weg. Dat is dan dus een tweebaans weg. Daar mag je niet op lopen. Heb je fietspad voor. Enkelbaans wegen, zijn al een paar jaar per definitie 60 km wegen. (buiten de bebouwde kom uiteraard). En mensen met boeren moeten wegenbelasting gaan betalen. Is goed. Worden het gros van de producten uit de supermarkt drie maal zo duur. Anders kan het niet uit voor de producenten. (agrariërs) maar daar word niet aan gedacht

  reageer
 • Boer 2

   

  Als de wijkbeheer en de ambtenaren met hun gele auto met zwaailichten er op,eens die schop die achterin hun auto ligt gebruiken heb je de helft minder ambtenaren nodig en blijven de bermen beter

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • abd

   

  Heeft de politiek niets beters te doen dan zich druk maken met slechte bermen? Denk eens aan de grote criminaliteit in de provincie. Waar een burger zich 'avonds niet veilig voelt op straat.

  reageer
 • tavz

   

  Juist, gebeurt vaak genoeg dat autos niet even kunnen wachten en dat je tien meter voor een breder stukje weg de berm in moet. Niet alles is aan de boeren te verwijten, deel van de automobilisten kijkt ook niet verder vooruit dan dat hun neus lang is.

  reageer
 • Bart

   

  "De gemeente reserveert elk jaar 550.000 euro voor schadeherstel" Als je reserveert betekend niet dat het gebruikt wordt In iedergeval niet voor de bermen

  reageer
 • wallander

   

  Voor dat eten betaal ik gewoon, niets meer en niets minder, maar heeft niets met die kapotte bermen vandoen!

  reageer
 • sjon

   

  Maar het gaat dan wel meetstal om vrachtwagens die van het boerenerf afkomen zoals bieten/uien/wortelen vervoer. Denk dat u die toch wel wenst te ontvangen om uw producten te vervoeren. Ik ben ook voorstander om motorrijtuigenbelasting in voeren voor landbouwvoertuigen welke op de openbare weg komen, zijn veelal grote en zware voertuigen. Is toch vrij rechtvaardig, voor het gebruik van de wegen.

  reageer
 • Jan

   

  De auto's moeten het landbouw verkeer meer ruimte geven op de weg

  reageer
 • hans49

   

  Ik woon zelf in dit buitengebied. Vanuit mijn huis zie ik ze rijden. Bovendien fiets en wandel ik inderdaad veel in mijn omgeving. Zou je ook eens moeten doe, Bromsnor. Dan zou je ook niet zo'n twijfelachtige reactie geven....

  reageer
 • boer

   

  Tuurlijk.. geef de boeren maar weer de schuld..en we moeten zeker weer betalen..wat denk je van vrachtauto's? Hou toch op.. altijd dat gezeur.. Iedereen wil eten maar beetje begrip...nee hoor..

  reageer
 • wallander

   

  Gewoon motorrijtuigenbelasting in voeren voor landbouwvoertuigen welke op de openbare weg komen.Waarom wel motorrijtuigbelasting heffen op een motorfietsje van 120 kg en niet op een zwaar landbouwvoertuig? Kom nu niet aan met zielige boerenpraat ,deze kennen we nu onderhand wel.

  reageer
 • Bromsnor

   

  U bent dan op de fiets? Of kijkt u meer naar andere bestuurders dan naar de weg zo te lezen.

  reageer
 • Fred de Vries

   

  Volgens mij zijn de boeren al verplicht om de boel een beetje netjes te houden langs hun erfgrenzen dus is dit bericht een beetje heel erg overdreven. Beetje gezeik in de marge, had nog nooit van deze partij gehoord.

  reageer
 • ik

   

  nou bij ons in de straat is ook alles kapot gereden . t wordt tijd dat ze daar eens wat aan gaan doen, ene misschien ook de snelheid aanpassen vrachtwagens en zo denderen met een noodvaart langs altijd fijn als je met je hond bijna in de sloot staat. bij ons is een 80 weg maar lijkt soms wel een snelweg

  reageer
 • jan

   

  waarom zulke smalle wegen? maak er meteen 4 baans wegen van dan is probleem opgelost. O ja, wel vangrails direct aan de rand zodat niet uitgeweken kan worden en van die fijne ribbelranden aan de rand zodat je op kilometers afstand kan horen dat er een auto overheen rijd.

  reageer
 • hans49

   

  Heel goed. Zou in het buitengebied van Almere (omgeving Almere-Hout) ook moeten gebeuren. De vaak héél jonge bestuurders 'rossen' met een enorme snelheid over de wegen, tegelijkertijd druk met een mobieltje aan het oor. Ze slingeren over de weg en regelmatig moet de berm het behoorlijk ontgelden. De modder vliegt je dan om de oren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert