Knallende ruzie InwonersPartij en oprichter Wout Jansen

LELYSTAD • Wo 4 november 2015 | 20:07 • Woensdag 4 november 2015 | 20:07
Een knallende ruzie heeft er toe geleid dat Wout Jansen het erelidmaatschap heeft opgezegd van de InwonersPartij Lelystad, de politieke partij die hij zelf heeft opgericht.

Jansen wil niets meer met de partij te maken hebben. In een brief laat hij weten dat "de InwonersPartij is afgegleden tot een partij waartegen zij in 2001 is opgericht". Volgens Wout Jansen heeft de InwonersPartij daardoor het bestaansrecht verloren. De bom barste toen hij niet werd uitgenodigd voor de algemene ledenvergadering.

Het bestuur van de InwonersPartij is verrast door de actie van de oprichter. Volgens Ron Houweling hebben de partij en Jansen in januari in goed overleg afscheid van elkaar genomen. Uitnodigen voor de ledenvergadering was dan ook niet aan de orde, zegt Houweling.

De InwonersPartij heeft nu drie zetels in de gemeenteraad van Lelystad. Dat waren er oorspronkelijk vijf, maar twee raadsleden zijn uit de fractie gestapt en een eigen partij begonnen. Jansen is nu politiek actief als fractievoorzitter van 50PLUS in Provinciale Staten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel