VVD bezorgd over aanjagen duurzame energie in provincie

FLEVOLAND
De VVD-fractie in Provinciale Staten maakt zich zorgen over het aanjagen van duurzame energie in Flevoland. De liberalen hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Eind 2013 stopte de provincie 6,5 miljoen euro in de nieuwe stichting DE-on. Die moet projecten stimuleren die gericht zijn op energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. De provincie Flevoland heeft als doelstelling om in 2020 energieneutraal te zijn.

Volgens de VVD is het sinds de oprichting van de stichting nog altijd gissen naar de resultaten. De partij wil informatie over de bestedingen en behaalde opbrengsten van DE-on, om te weten of alles op schema loopt.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  De VVD is in staat in Nederland centrales te bouwen die bruinkool uit dagbouw stoken.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Bij projecten die door de VVD gedeputeerden gelanceerd werden, is eveneens een grote belastingverspilling geconstateerd. Duurzaamheidsprojecten en de VVD is geen goede match, zo blijkt. De VVD is een ster in het verspillen van belastinggeld ten faveure van bedrijven en personen die de VVD welgevallig zijn: vroeger kon je gewoon spreken van 'vriendjespolitiek'.

  reageer
 • ikke

   

  Wat is de toegevoegde waarde van DE-ON? Zonne-energie projecten voor ondernemers in Dronten? Zijn prima zelf te financieren voor gunstigere rentes dan DE-ON biedt...

  reageer
 • Jacob

   

  Hoe dan ook, de heren De Vries en Willems hebben er een goed belegde boterham door.

  reageer
 • Thomas

   

  Niet echt een correcte titel dus; de VVD is bezorgd of belastinggeld wel correct wordt uitgegeven, of het wel effect heeft. Bij projecten omtrent duurzaamheid blijkt vaker dan eens dat het draaide om een kolossale geldverspilling.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert