Geen extra plekken voor asielzoekers gevonden

FLEVOLAND
Flevoland heeft de afgelopen weken geen extra opvangplaatsen voor asielzoekers kunnen vinden. Dat is de uitkomst van een inventarisatie door de provincie en de 6 gemeenten.

In oktober vroeg het kabinet aan alle provincies om in verband met de grote vluchtelingenstroom extra opvangplekken te realiseren. Flevoland bood toen 1.750 plaatsen aan. Daarbij werd beloofd dat er naar nog meer plaatsen gezocht zou worden. Maar die zoektocht heeft dus niks opgeleverd.

Een woordvoerder laat weten dat de provincie en de gemeenten wel blijven kijken naar nieuwe mogelijkheden.

reacties (21)

 • wijnschenk

   

  heel hotel beschikbaar heb al voorstel gedaan aan gemeente. Wel betalen natuurlijk.

  reageer
 • ron

   

  blijven kijken naar iets wat er volgens zeggen niet is .... of zou men toch niet zo heel goed hebben gekeken en slechts hebben geluisterd naar we hebben geen zin te kijken .....

  reageer
 • willem

   

  Nog meer binnen halen straks krijgen wij het zelfde als parijs

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Die zijn er wel maar de meesten keven zeker van een uitkering of hebben weinig tot bijna niets aan inkomen en spaargeld wat hun 'extra' zou kunnen worden afgepakt om deze gelukszoekers te spekken. En als de gutmenschen praten over 'we' moeten heloen enz. denken ze meestal aan de 'betere' verdieners die in hun ogen nog wat meer belasting enz. mogen gaan betalen om de kas van het COA te spekken. Zo gauw er aan hun zakcentjes/leefomgeving wordt getort us het opeens heel andere koek en is geeft men niet meer thuis.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Je schrijft het zelf : ...naar ook in zo'n kamp is het leven na jaren UITZICHTLOOS. .... Maar dat is IETS ANDERS DAN GEVAARlijk voor eigen leven en dus zijn dit economische 'vluchtelingen' resp. gelukszoekers. Anders zou ik ook vanwege mijn lage(re) nederlandse loon me als 'vluchteling' in Saudi-Arabie kunnen melden om beter te kunnen leven en ze moeten me dan accepteren en spekken. Ik denk due lachen me uit en sturen me linea recta terug naar NL. Dus dat moeten we net deze gelukszoekers ook doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Ik heb gelukkig geen oogkleppen op en gedurende mijn leven heb ik al veel mensen Nederland zien binnenkomen. Uit de Indonesië, uit Suriname, uit het voormalige Joegoslavië en uit allerlei andere landen rond de Middellandse Zee. Er zijn ook 350.000 Nederlanders in de jaren ’50 geëmigreerd naar o.a. Canada, Nieuw Zeeland en Australië. Zij gingen voor een betere toekomst en werden hier als helden uitgewuifd. Het woord gelukzoeker heeft toen nooit iemand in de mond genomen. En nu komen dus veel mensen uit de oorlogsgebieden van het nabije Oosten naar Europa en dus ook naar Nederland. Ik lees kranten, kijk televisie en heb mijn ogen en oren open. En wanneer ik me niet vergis dan is het daar ECHT OORLOG, een echte smerige oorlog met alle ellende van dien. Inderdaad worden er miljoenen mensen opgevangen in Libanon en Turkije, maar ook in zo'n kamp is het leven na jaren uitzichtloos. HELAAS zijn er ook incidenten en die hoeven wij niet te tolereren. Heel terecht verwachten wij dat de mensen zich gedragen naar de wetten en gebruiken van dit land. De talloze goede mensen mogen echter niet lijden onder het slechte gedrag van enkelen. Zeewolde is een gezellig dorp en dat zal het blijven, ook na 4 januari 2016.

  reageer
 • Jan

   

  Ten einde raad, laat mij niet lachen, een heel groot gedeelte komt alleen maar hierheen omdat politici te voorbarig waren met hun ruimhartige woorden, die totaal niet gesteund worden door een meerderheid van hun kiezers. Dan kun je wel blijven zeggen hoe erg het allemaal voor de mensen is daar, maar zolang we de verhalen op tv zien met de commentaren op karige voorzieningen hier, is het wel duidelijk waarom men hierheen komt en wat men precies wil, nl een stuk van de taart waar wij als Nederlanders hard voor gewerkt hebben om die bij elkaar te sparen. En die paar mensen die dan roepen welkom welkom, mogen van mij hun volledige inkomen zelf doneren als ze dat zo graag willen, maar ga niet zeggen dat we dat allemaal dan maar moeten doen. Er is geen draagkracht meer als de massa's zo door blijven gaan. En dat is wat er gewoon gebeurd. Kijk nu eens niet met een roze bril voordat het te laat is. Alle Nederlanders die het hier al moeilijk hebben om rond te komen zie jij zeker niet meer staan. De regering ook al niet. Maar die zogenaamde zielige vluchtelingen geven je zeker een goed gevoel als je daar mee bezig bent..

  reageer
 • Jacob

   

  Die mensen hoefden helemaal niet naar West-Europa te vluchten, want veiligheid lag bij hen bij hun broeders en zusters om de hoek. Ruimte en buget voldoende en geen kans op verdrinking. Blijkbaar hadden beide partijen daar om redenen geen trek in. West-Europa wel hoor. Kom maar binnen . Wij hebben het zogenaamd zo goed hier en lijden aan een ernstige vorm van zelfopoffering en schijn-sentimentalisme opgelopen door een traumatische ervaring in het verleden. Succes is verzekerd.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Dat je nog 1 van de weinige mensen bent in Zeewolde die voor dat AZC is vind ik niet het probleem. Wel dat je met oogkleppen op beweerd dat ze vluchten voor ellende. Kijk en lees je het nieuws wel? Elke dag lees en zie je excessen die plasts vinden in en buiten een AZC. En ook in Zeewolde krijg je hetzelfde gedoe, op zeker! Respect naar ons is er niet bij. Wel dat de voornamelijk mannen geld en luxe willen zien, anders dreigen ze met ellende.... Nogmaals,Zeewolde WAS een mooi en gezellig dorp.

  reageer
 • Arjan

   

  Verbazingwekkend bericht, want de gutmenschen gaven in de media massaal aan deze types op te willen nemen in hun huis. Zouden ze toch geen daad bij het woord hebben gevoegd of wonen er dan echt geen gutmenschen in Flevoland? Dat zou toch jammer zijn.

  reageer
 • Abdullah K

   

  Genoeg is genoeg voor Flevoland! Reacties als, omdat we in een 'beschaafd'? land leven moet je iedereen die hier aanklopt gastvrij ontvangen, vind ik zo triest. Lezen deze mensen geen kranten of hebben ze geen TV. Als je ziet wat voor problemen hierdoor er nu al zijn, en wat er nog op ons af gaat komen schetst zich een triest beeld voor ons, en miljoenen andere gezinnen. Helaas geen weg terug......

  reageer
 • Na 4 januari praat je wel anders...

  reageer
 • Fred

   

  Gebruik het oude pand van oranje woud / lease plan bij de stad

  reageer
 • frits

   

  of neem jij ze in huis ook een oplossing

  reageer
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld en die ten einde raad naar Europa vluchten zijn niet geholpen met dit soort flauwe voorstellen. Beste Sander, denk je eens in dat de plaats waar je woont aan puin ligt. Dat je huis een onbewoonbaar betonnen karkas is zoals het kasteel van Almere. Of dat je verjaagd bent uit je dorp omdat je het verkeerde geloof hebt, want anders gaat je kop eraf. Dat zijn de redenen dat mensen vluchten. Mag er dan gezocht worden naar een passende opvangmogelijkheid? We wonen in een beschaafd land en ik hoop dat we wat meer respect hebben voor elkaar.Dat betekent voor mij respect voor onze medemensen in Nederland die hulp willen bieden en respect voor de vluchtelingen die de hulp hard nodig hebben

  reageer
 • Sander

   

  Gebruik het kasteel van WitchWorld.

  reageer
 • KL

   

  Volgens mij doen jij en de PVV aan deze massahysterie

  reageer
 • simpel

   

  Aucke v/d Werff, burgemeester van de Noordoostpolder wilde het AZC in Luttelgeest met 900 plaatsen voor langdurige opvang uitbreiden. Blijkbaar heeft het COA en de provincie weinig vertrouwen in deze burgemeester.

  reageer
 • Abdullah K

   

  Flevoland is inmiddels het afvoerputje van de illegalen geworden! Waarvoor dank aan alle burgemeesters!

  reageer
 • Nikky

   

  Goh, wat vervelend

  reageer
 • Jacob

   

  Prima zo. Vol is vol. Wellicht een eerste concrete stap naar het einde van deze niet alom gewaardeerde uiting van binnenlandse massahysterie en gaan wij weer eens aan onszelf denken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert