'Gemeente dwingt niet tot onderbetaald werk'

ALMERE
De gemeente Almere dwingt mensen in de bijstand niet om onderbetaald werk uit te voeren. Dat antwoordt staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken op Kamervragen van de SP. Aanleiding voor de vragen was het verhaal van drie Almeerse juristes, die op het stadhuis hebben gewerkt in ruil voor een uitkering.

Ze zijn naar de rechter gestapt omdat hun beloning veel lager was dan die van collega's in dienst van de gemeente. Volgens Klijnsma gaat het om werkervaringsplaatsen en beschikten de drie nog niet over voldoende kennis en ervaring. Ze deden mee aan het 'talentenprogramma' van de gemeente.

Na het volgen van een opleiding zijn ze uit de bijstand gestroomd en hebben ze een hoger salaris gekregen. De juristes werken momenteel niet meer voor de gemeente.

reacties (5)

 • Sjaak de

   

  Wetgeving wordt niet gerespecteerd de overheid grijpt al jaren niet in, en laat wethouders en topambtenaren alles naar hun hand zetten om hun eigen privileges te voeden. Een schaduw economie is blijkbaar de beste oplossing om dit in stand te houden. The Netherlands today.

  reageer
 • Johan

   

  Drachten redactie Het kamerstuk is niet te downloaden

  reageer
 • .\/\/.

   

  De ontkenningfase van de staatssecretaris is nogal hardnekkig zo te zien.

  reageer
 • Tsja

   

  In de bijstand dan voor uitkering werken voor de gemeente. Het is zo en niet anders. Gewoon ziek melden en beetje zwart bijverdienen er is voor zwart werkers genoeg te doen.

  reageer
 • Paul

   

  Zo dat is een asociale gedachte! Gelukkig denkt niet iedereen er zo over dan was de economie er nog slechter aan toe

 • Jojanneke

   

  Als je als chauffeur ontslagen bent en je komt in de bijstand terecht, dan mag je ook weer chauffeurtje spelen met behoud van uitkering...... om werkervaring op te doen. Mevr. Klijnsma haal uw hoofd is uit het zand.....

  reageer
 • Funny

   

  Je haalt zaken Door elkaar. Het ging hier wel degelijk om mensen zonder werkervaring

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert