AV Spirit niet akkoord met huurverhoging

LELYSTAD
Atletiekvereniging Spirit vreest voor haar voortbestaan na een huurverhoging door de gemeente Lelystad. De huur van de atletiekbaan zou met 31% moeten stijgen. AV Spirit spreekt van een forse verhoging die doorberekend moet worden aan de leden. De vereniging vreest dat leden zullen afhaken.

De atletiekvereniging noemt het onterecht dat zij wel opdraait voor de vervangingskosten van afgekeurde installaties, zoals de slingerkooien op de baan. Ook voldoet de binnenste laan van de atletiekbaan niet aan de officiële afmetingen. Daardoor kunnen er geen officiële wedstrijden worden gehouden.

Het komt er volgens AV Spirit op neer dat zij een huurverhoging krijgt opgelegd voor een niet goedgekeurde accommodatie.

reacties (5)

 • Rob

   

  OmroepFlevoland iets meer info mogelijk? 31% verhoging, betekent dat ook 31% contributieverhoging?Van wanneer dateert de laatste prijsverhoging? Vorig jaar, 10 jaar terug....? Over wat voor bedragen gaat het uberhaupt?

  reageer
 • ed

   

  De kunststofbaan ligt er al jaren en worden/werden er grote wedstrijden gehouden. Sinds wanneer voldoet de binnenste laan (baan) niet meer aan de eisen der KNAU.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Huur opzeggen en de activiteiten in een wat mindere comfortabele setting voortzetten totdat de gemeente deze extreme manier besturen weet te tackelen. En als de faciliteiten dan niet meer te handhaven zijn jammer dan.

  reageer
 • KC

   

  Op deze manier wordt de atletiek zijn nek omgedraaid. Een verhoging met de inflatie is goed, maar 31% buiten alle proporties. De gemeente als eigenaar is verantwoordelijk voor het onderhoud en de goede staat van de baan en de toebehoren en niet de vereniging.

  reageer
 • Dirk2

   

  Tja, gemeente en sportbedrif zijn druk met zichzelf. Liever een paar ambtenaren extra (want oh wat werken we hard!) dan sport voor burgers bereikbaar houden. Schaf dan het werkbedrijf maar af, dat kost ook alleen maar geld! Bedankt gemeente, in een samenleving waar velen het al moeilijk hebben het laatste beetje sport ook nog afnemen. Zeur dan ook niet meer over de gevolgen hiervan!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert