Almere Dichtbij stopt op internet

ALMERE
Almere Dichtbij stopt met de activiteiten op internet. Volgens de Holland Media Combinatie, waar Dichtbij onder valt, worden alle activiteiten in het eerste kwartaal van 2016 gestaakt. De papieren krant blijft wel bestaan, onder een andere naam. Welke dat wordt, is nog niet bekend.

Ook in andere gebieden, zoals het Gooi, Amsterdam en Haarlem, houdt Dichtbij ermee op. In Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden gaat Dichtbij wel door.

Volgens de Holland Media Combinatie draagt Dichtbij onvoldoende bij aan de winst.

reacties (8)

 • -Z-

   

  Wat jammer dat er geen visionairs, idealisten, dromers en durvers werken bij de eigenaar van Dichtbij. Een papieren editie die inhoudelijk open, ongekleurd, met een underground-profiel (!) zou iedere inwoner willen. Oprecht nieuws, eerlijk nieuws. Maar helaas is '' de nek uit steken'' tegenwoordig een historisch spreekwoord in plaats van vorm geven aan toekomstbeelden. Een nieuwe naam, andere jus over hetzelfde gerecht. Jammer dat "KRANT036" geen nieuwe smaak brengt. Of .... ???

  reageer
 • Johan

   

  Nou daar gaat weer een mogelijkheid om interactief deel te nemen aan het nieuws, weer een platform weg, Hier wordt door omroep Flevoland eenzijdig en op basis van ze zelf belangrijk vinden gerapporteerd, en zaken die niet in hun straatje passen worden niet geaccepteerd en op genomen. Jammer

  reageer
 • Jan. R. Bakker

   

  1. Het zou u sieren onder uw EIGEN naam te reageren i.p.v. onder mijn naam.... 2. Kan me niet voorstellen dat een website uberhaupt kan bijdragen aan de winst, de advertentieopbrengsten van de papieren versie vallen gewoon tegen. En daar helpt ook geen zoveelste naamswijziging aan.

  reageer
 • Jan R Bakker

   

  Het gaat niet om de krant, maar om de website. Het 'krantje' zoals jij dat noemt, blijft gewoon bestaan. En terecht.

  reageer
 • Serge

   

  Ik vind het doodzonde. Al met al publiceerden ze veel meer en beter dan deze omroep. Dat er af en toe onzinnige bijdragen tussenzaten nam ik voor lief toe. Daar heeft deze omroep namelijk ook erg last van.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur

   

  Goedzo! Het krankzinnige zelfpubliceren geeft te vaak inbreuken op een fatsoenlijke gang van zaken. Stukken zijn voor gedreven door de obsessie van schrijvers.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Almere Dichtbij en haar voorgangers hebben door de jaren heen nooit kunnen/willen zorgen voor een fatsoenlijke verspreiding van de papieren edities. (I.t.t. b.v. Almere Deze Week) Op klachten werd niet tot nauwelijks gereageerd, nabezorging bestond niet. Dat heeft ze heel wat adverteerders gekost, behalve de Gemeente Almere, die waren doof voor deze klachten.... En het dan dus maar gek vinden dat dit krantje "onvoldoende bijdraagt aan de winst".....

  reageer
 • Piet

   

  De nieuwe naam is wel bekend: KRANT036

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert