Antonius en MC Groep peilen samen zorgbehoefte in NOP

NOORDOOSTPOLDER
De Antonius Zorggroep en de MC Groep gaan samen onderzoeken hoe de medische specialistische zorg in Noordoostpolder en Urk het beste kan worden georganiseerd.

De zorginstellingen hebben momenteel beide een ziekenhuis in Noordoostpolder, met deels ook dezelfde specialismen. Om de zorg overeind te houden willen de Antonius Zorggroep en de MC Groep in kaart brengen welke zorg er in de toekomst in de regio nodig is.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door KPMG/Plexus en start in januari. Ook huisartsen en lokale zorgverleners worden erbij betrokken. In juni worden de eerste resultaten verwacht.
reacties (2)

 • Het besef?

   

  Het is verdraait lastig een ziekenhuis zoals Lelystad in de top tien te brengen.Het zal dit keer ook niet lukken het is gewoon een brug te ver. De Noordoostpolderlingen hebben een hekel om versnipperde bezoeken te brengen in Lelystad.Als een enquete al duidelijkheid geeft niet tot de beste te behoren, wie zal dan nog het besef hebben om een dergelijk ziekenhuis te bezoeken.

  reageer
 • jan

   

  onder de vorige directie was deze stap totaal ondenkbaar. Hij begreep wat er aan onvrede in de NOP nog steeds richting Lelystad aan pijn aanwezig is. Deze stap zal de pijn zeker in alle heftigheid terug brengen en zou wel eens veel mensen naar Heerenveen doen gaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert