Provincie akkoord met investering watersportstrand

LELYSTAD • Wo 25 november 2015 | 22:22 • Woensdag 25 november 2015 | 22:22
Provinciale Staten zijn woensdagavond akkoord gegaan met een investering van 2 miljoen euro in een watersportstrand bij Lelystad.

Het strand voor windsurfers en kanoërs moet komen aan de dijk naar Enkhuizen, vlakbij het kunstwerk Exposure. Kitesurfers zijn blij met het besluit omdat dit de eerste plek in Flevoland is waar ze legaal hun sport mogen uitoefenen. Nu is kitesurfen nog verboden op de Flevolandse wateren.

Twee miljoen euro lijkt veel, maar volgens gedeputeerde Rijsberman is dat het zeker waard: "Het wordt echt een van de beste binnenwatersportplekken van West-Europa. We denken dat de mensen ook uit Duitsland, Frankrijk, de Benelux hier naartoe komen om te komen surfen en kitesurfen en dan mag het wel wat meer kosten".

Twee partijen stemden tegen de komst van het strand: GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Zij vrezen dat de natuur en de volgels teveel worden verstoord. Maar volgens gedeputeerde Rijsberman blijkt uit onderzoek dat er geen negatieve effecten te verwachten zijn bij de aanleg van het watersportstrand.

Rijsberman wilde dat de Staten snel een besluit namen zodat er geprofiteerd kon worden van andere werkzaamheden van Rijkswaterstaat. Die begint binnenkort met het verstevigen van de dijken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel