Duurzaam vlees steeds populairder

ALMERE
De verkoop van duurzaam vlees neemt toe. Dat merkt ook Tineke van den Berg van de stadsboerderij in Almere.

Volgens de Monitor Duurzaam Voedsel hebben Nederlanders voor het vijfde jaar op rij meer diervriendelijk geproduceerd voedsel gekocht. Ook is de besteding aan producten met een Beter Leven-sticker toegenomen. Daarbij wordt er extra aandacht besteed aan het dierenwelzijn.

De stadsboerderij in Almere doet al twintig jaar aan de verkoop van eerlijk vlees.
Hierbij is het dierenwelzijn één van de hoofdingrediënten.

reacties (5)

 • Paul

   

  Ik heet al 23 jaar geen vlees en dat is nog duurzamer, lijkt mij. En komen die koeien wel is buiten?

  reageer
 • frits

   

  Vlees is nooit duurzaam. Productie van vlees kost veel meer grondstoffen dan plantaardige producten. Daarnaast komt een geslacht beest echt niet meer terug, dus ook in dat opzicht is het niet duurzaam, en niet diervriendelijk. Hooguit wat minder dieronvriendelijk en minder milieu-onvriendelijk dan de bio-industrie.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Industrieel vlees is inderdaad niet duurzaam. Maar als je een koe lekker in de wei laat leven en hem daarna opeet kan daar weinig mis aan zijn natuurlijk.

 • Barbara

   

  Populair of niet maar ik krijg er vooral een beter gevoel bij als je die pasgeboren babykoetjes, kipjes en varkentjes na de geboorte bij hun mams in de buurt te kunnen blijven rondscharrelen, dan krijgen zij normaal de tijd om op te groeien i.p.v dat zij met allerlei bocht volgespoten ergens een pan in vliegen zonder dat zij duurzaamheid hebben gekend.

  reageer
 • Pzaal

   

  Mijn portemonnee kiest alleen voor de prijs en niet voor duurzaam.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Heb het weer eens geprobeerd het blijkt nog altijd het vlees te zijn volgepompt met water zout verbindingen laat staan andere giftige toevoegingen etc, het is pure fraude om het volume te verhogen maar het wordt altijd nog toegestaan door onze corrupte toezichtinstanties. Ik eet dus zelden nog vlees er zijn voldoende vervangers eens in het jaar haal ik vlees voor in de diepvries ver van over onze grenzen. Zowel Rusland, Afrika en wat Arabisch landen weten inmiddels dat Nederland het walhalla is van voedsel fraudeurs en weten inmiddels ook de systematiek hoe een Nederlands product een label toegewezen krijgt met een ander land van herkomst. We zijn lekker bezig we zijn onze naam aan het verliezen met dit beleid.

  reageer
 • veeboer

   

  Jaja dus een dier uit rusland, argentienie en afrika heeft een beter leven gehad dan onze nederlandse dieren

 • Johan

   

  Maar speciaal voor u hebben ze de pvdd opgericht. Zo eerlijk en recht.....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert