Monument voor levenloos geboren kinderen

ALMERE
In de Vlindertuin in Almere Buiten komt een monument voor levenloos geboren kinderen. Stichting Wensjes heeft het initiatief genomen voor de gedenkplek, om deze kinderen die voor de 24ste week van de zwangerschap sterven uit de anonimiteit te halen.

Het monument met vlinders wordt zondagavond geplaatst in het kader van wereldlichtjesdag. Op wereldlichtjesdag worden jaarlijks overleden kinderen herdacht.

Het monument is een voorlopige versie, een Almeerse kunstenaar werkt aan een definitief monument dat in het voorjaar geplaatst zal worden.

reacties (3)

 • Minnie YOU

   

  Heel mooi en waardevol Els..Knuf

  reageer
 • sylvia

   

  super els topper ben je

  reageer
 • Els

   

  De vlinder tuin is bedoeld voor familie van levenloos geboren kindjes. Zodat de familie een gedenk plek Heeft voor de kindjes die omdat ze te vroeg geboren zijn, ergens een plekje krijgen. In de wensjes vlindertuin hebben deze kindjes een naam. We zijn nog bezig hoe we de kindjes kenbaar gaan maken. Wel kunnen mensen informatie via www.wensjesalmere.nl opvragen. Daarnaast hopen we nu het initiatief is genomen door gemeente Almere en wensjesalmere, dat er meerdere vlinder tuinen worden geopend in Nederland. Zodat ook de levenloos geboren kindjes daar een plekje krijgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert