Floriade-team belooft geldstrop te voorkomen

ALMERE • Do 10 december 2015 | 21:07 • Donderdag 10 december 2015 | 21:07
Het team dat verantwoordelijk wordt voor de Floriade in Almere in 2022 zal er alles aan doen om een financiële strop te voorkomen. Dat beloofden zij tijdens de presentatie aan de pers.

De afgelopen edities van de 10-jaarlijkse tuinbouwtentoonstelling liepen steevast uit op een financieel tekort. Tjibbe Joustra, die als voorzitter van de Raad van Commissarissen toezicht zal houden, noemt het masterplan voor Almere voorzichtig en terughoudend, zodat het een solide basis biedt om te beginnen.

Ook de algemeen directeur van de toekomstige Floriade BV, Jannewietske de Vries, zegt haar uiterste best te zullen doen om een negatief saldo in 2022 te voorkomen. Financieel directeur Jan Willem Griep spreekt van een realistisch plan dat binnen de financiële kaders moet kunnen blijven.

Het drietal zal op 1 januari 2016 aan de slag gaan. De totale kosten van de Floriade worden geschat op 92 miljoen euro. Het grootste gedeelte moet komen van het bedrijfsleven en uit kaartverkoop.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel