16 jaar cel voor brandstichter Paulus Potterstraat

ALMERE • Vr 11 december 2015 | 13:08 • Vrijdag 11 december 2015 | 13:08
Een man van 33 uit Almere is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 16 jaar cel voor doodslag, drie pogingen tot doodslag en brandstichting. Ook moet hij 135.000 euro betalen aan de slachtoffers en nabestaanden.

Hij stak begin dit jaar een woning aan de Almeerse Paulus Potterstraat in brand. Daarbij kwam zijn moeder om het leven en raakten zijn stiefvader en één van zijn twee kinderen zwaargewond. De verdachte verklaarde dat hij een jerrycan met benzine had meegenomen naar het huis omdat hij de volgende dag zelfmoord wilde plegen. Ook geeft hij toe per ongeluk benzine te hebben gemorst in de woning. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan weet hij niet.

Het Openbaar Ministerie had 22 jaar celstraf geëist voor moord en een drievoudige poging tot moord, maar de rechtbank acht moord niet bewezen. De Almeerder gaat niet in hoger beroep omdat hij de zaak voor zichzelf en de familie zo snel mogelijk wil afronden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel