Villawijk wil af van drassige tuinen

ALMERE
Bewoners van de villawijk Vogelhorst in Almere zijn de drassige tuinen zat. Al jaren kampen de bewoners met wateroverlast. Binnenkort gaan zij met de gemeente Almere rond de tafel zitten om een oplossing te vinden.

Volgens de bewoners is de drainage niet op orde. Zij gebruiken pompen om het overtollige water weg te krijgen. Na een regenbui staat de tuin blank. Ook paden en groenstroken in de wijk blijven onder water staan.

De gemeente Almere laat weten het probleem niet te kunnen oplossen. De achtertuinen liggen in een verlaagd gebied en de groenstrook er omheen is ook eigendom van de bewoners. Zij moeten om die reden zelf een oplossing vinden voor het probleem. De gemeente wil wel advies geven hoe de drainage kan worden aangelegd.

reacties (13)

 • LoesW

   

  Op de Paradijsvogelweg hadden we geen last van teveel water en was er ook.niet met zand opgehoogd. We hebben als er ergens een plas te lang stond met een grondboor een gat in de grond geboord tot we op scheur onder de grond kwamen. Dan loopt het leeg als een badkuip.

  reageer
 • Die gierige vrekken kiezen er zelf voor zo duur te wonen, dus niet zeiken als de ozb zo hoog is.

  reageer
 • Karel A

   

  Ik heb verticale drainage op 6 plekken in mijn tuin in de Vogelwijk en nergens last van.

  reageer
 • Bert

   

  Is dit in een door de gemeente ontwikkelt deel of is het een particuliere ontwikkelaar die ook het eerste deel van Almere Hout heeft ontwikkeld en mogelijk bezuinigd heeft op terreinophoging of een goede drainage? Overigens is de ontwatering op eigen terrein altijd een verantwoordelijkheid van de bewoner zelf.

  reageer
 • Mart

   

  Kunstgras erin en door

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hans49

   

  Die 'gierige vrekken' betalen wel de hoogste OZB, waar u ook van profiteert. Bovendien is Almere Hout gebouwd op de 'kale' kleibodem. Dat was geen keuze. De waterstand wordt kunstmatig hoog gehouden tbv de agrariërs in de directe omgeving. Denk daar ook eens aan, voordat u zo'n ongenuanceerde uitspraak doet.

  reageer
 • Arie

   

  Vogelhorst...... of Waterwijk? Oplossing: tuin ophogen -> probleem voor de bewoners!

  reageer
 • Cor

   

  De structuur van de grond is totaal verprutst door de bouw activiteiten en jullie met natte omstandigheden de problemen proberen op te lossen. in de poldergrond zitten van nature scheuren gewoon gaatjes prikken en 't water loopt weg, een drain met droge omstandigheden leggen,'t met zand ophogen is een dure oplossing de klei moet weer scheuren krijgen door droge periode in voorjaar en zomer.

  reageer
 • Frenky

   

  Inderdaad laat die gierige vrekken dit lekker zelf betalen.

  reageer
 • Mona

   

  Tja, bij het bouwen van ons huis hebben wij niet bezuinigd op de drainage. Dat is het probleem van deze bewoners. En nee, wij hebben geen geld zat, maar prioriteiten gesteld en daarvoor bijv even moeten wachten met tuinaanleg. Waarom moet de Gemeente (lees: andere bewoners) opdraaien voor deze kosten? Heb het ook zelf moeten betalen.

  reageer
 • frits

   

  Mijn eigen tuin is zeiknat, maar de gemeente moet het maar oplossen... de overheid als schuldige voor alles wat we op de wereld misgaat. Mensen, het is al decennia lang bekend dat Almere Hout (en Oosterwold) het deel van de polder is dat het meeste inklinkt qua grond, en het deel dat de meeste wateroverlast zal hebben. Dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Als je dat erg vindt, had je daar geen woning moeten kopen. En de overheid moet niet zo dom zijn om vast te houden aan nog meer woningbouw in het afvoerputje van de polder. Het aanleggen van een ecozone tussen Oostvaardersplassen en Horsterwold is een veel beter idee voor dit (grond)waterrijke gebied.

  reageer
 • Rene

   

  Een paar kuub zand er in, ophogen en mengen met die vette klei. Voordeel 1: omdat je tuin dan hoger ligt loopt het water beter weg. Voordeel 2: de grond kan meer water opnemen. Hier in Lelydorp net zo, maar zelf geen last.

  reageer
 • wallander

   

  Ja, daarvoor woon je in een polder, dus mensen , niet zeiken!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert