13 jaar cel voor doden Nikki Lawalata

ALMERE
De rechtbank in Lelystad heeft Sylvana W. veroordeeld tot 13 jaar cel voor het doden van Nikki Lawalata. Volgens de rechtbank wijst alles erop dat de vrouw het niet kon verkroppen dat Nikki de droomvrouw was van haar ex-vriend. De straf is even hoog als de eis van de officier van justitie.

De rechtbank ziet geen aanwijzingen voor psychische storingen bij de 41-jarige vrouw. De eis van het Openbaar Ministerie om haar eerst te laten onderzoeken is daarmee afgewezen. De verdachte was tot het moment van de uitspraak op vrije voeten. Ze is daarna direct meegenomen door de parketpolitie.

De 27-jarige Nikki Lawalata werd in augustus 2013 gedood in de woning van haar Almeerse vriend aan de Donarstraat. Enkele dagen later werd haar lichaam gevonden bij de Torenvalkweg in Lelystad.

Volgens de advocaat van Sylvana W. is haar ex-vriend Hani bij de dood van Nikki betrokken, maar de rechtbank heeft hiervoor geen enkel bewijs gevonden. Alles wijst er op dat Sylvana gewetenloos op eigen houtje heeft gehandeld.

De advocaat gaat vrijwel zeker in hoger beroep. Hij vindt dat de rechtbank niet geheel objectief is geweest door Sylvana al in 2014 tot twee keer toe langer in voorarrest te houden, terwijl het gerechtshof haar wegens gebrek aan bewijs vrij liet. Ook loopt nog een procedure bij het gerechtshof Leeuwarden om Hani alsnog als verdachte aangemerkt te krijgen.

De familie van Nikki Lawalata reageerde emotioneel en opgelucht op de uitspraak.

reacties (1)

  • Sjaak de

     

    Goed zo, is in ieder geval vergeleken met andere moordzaken een redelijke straf, had wel liever levenslang willen zien.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert