Kritiek op intrekken subsidie RTV8

DRONTEN
De gemeente Dronten had de subsidie aan de lokale omroep RTV8 gewoon moeten uitbetalen. Dat vindt de commissie Bezwaarschriften van de gemeente. Halverwege dit jaar trok Dronten de subsidie in. Dat heeft geleid tot het faillissement van RTV8.

De gemeente Dronten had als eis gesteld dat de uitzendingen van RTV8 voldoende informatie, cultuur en educatie moesten bevatten. Afgelopen zomer trok de gemeente de conclusie dat de omroep niet aan die eis voldeed. Daarom werd de subsidie voor het tweede deel van het jaar niet uitbetaald.

Het college is daarmee volgens de commissie Bezwaarschriften op de stoel van het Commissariaat voor de Media gaan zitten. Ook kon de lokale omroep onmogelijk aan de eisen voldoen, omdat slechts de helft van de subsidie is uitbetaald.

Burgemeester en wethouders hebben het advies van de commissie Bezwaarschriften niet overgenomen. Het college meent dat RTV8 niet goed functioneerde als lokale omroep. Daarom hoeft de gemeente ook geen subsidie meer te geven aan de omroep.

reacties (5)

 • Klaas

   

  Het kan allemaal in Dronten dat het college zich nergens van aantrekt. Een uitspraak de commissie bezwaarschriften moet door het college gewoon gevolgd worden. Maar zolang dit college er zit zal er in Dronten niet veel veranderen. Het wordt tijd dat de gemeenteraad ingrijpt en het college terecht wijst.

  reageer
 • Ron

   

  Ja maar wie is dan "de gemeente" . De bezwarencommissie van de gemeente oordeelde anders.

  reageer
 • Pieter

   

  De gemeente moet zo enzo bij verlenging van de zendvergunning een positief of negatief advies uitbrengen naar het commisariaat voor de media. Dus hoezo zit de gemeenteraad op de stoel van het commisariaat? Als de gemeente vindt dat de omroep niet aan de gestelde regels voldoet, dan heeft men het volste recht om de subsidie stop te zetten. Het is tenslotte geld van de burgers en dat moet verantwoord uitgegeven worden.

  reageer
 • Sjaak de

   

  "Het college meent dat RTV8 niet goed functioneerde als lokale omroep" Vrije meningen mogen/kunnen uiten is verankert in de grondwet vrijwel elk media station is afhankelijk van subsidie en daarmee is deze wet een farce, dit ondervind men in de dagelijkse nieuws bulletins.

  reageer
 • Ron

   

  Ook bij de zaak Frank Patat negeerde het college die commissie. En wie weet nog wel vaker. Ik zou er mooi mee kappen of naar de rechter stappen als dat kan als ik erin zat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert