Kritiek op intrekken subsidie RTV8

DRONTEN • Do 17 december 2015 | 22:37 • Donderdag 17 december 2015 | 22:37
De gemeente Dronten had de subsidie aan de lokale omroep RTV8 gewoon moeten uitbetalen. Dat vindt de commissie Bezwaarschriften van de gemeente. Halverwege dit jaar trok Dronten de subsidie in. Dat heeft geleid tot het faillissement van RTV8.

De gemeente Dronten had als eis gesteld dat de uitzendingen van RTV8 voldoende informatie, cultuur en educatie moesten bevatten. Afgelopen zomer trok de gemeente de conclusie dat de omroep niet aan die eis voldeed. Daarom werd de subsidie voor het tweede deel van het jaar niet uitbetaald.

Het college is daarmee volgens de commissie Bezwaarschriften op de stoel van het Commissariaat voor de Media gaan zitten. Ook kon de lokale omroep onmogelijk aan de eisen voldoen, omdat slechts de helft van de subsidie is uitbetaald.

Burgemeester en wethouders hebben het advies van de commissie Bezwaarschriften niet overgenomen. Het college meent dat RTV8 niet goed functioneerde als lokale omroep. Daarom hoeft de gemeente ook geen subsidie meer te geven aan de omroep.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel