Zoekactie na melding brandend schip

ALMERE
Hulpdiensten zijn in de nacht van maandag op dinsdag voor niks uitgerukt na een melding over een brandend schip op het Gooimeer bij Almere. Er bleken geen opvarenden of drenkelingen te zijn.

Ambulances, de brandweer en reddingboten van de KNRM gingen af op een melding van een motorjacht dat in brand stond en waar mogelijk een explosie was geweest. Al snel bleek dat niemand aan boord was. Een uitgebreide zoekactie naar drenkelingen werd na drie kwartier gestaakt, omdat niemand in het water lag.

De KNRM vermoedt dat de boot door vandalen in brand is gestoken en het water in is geduwd. Het vaartuig, dat afgelopen weken in Huizen lag aangemeerd, is geheel afgebrand en gezonken.
reacties (3)

 • john johan otten

   

  ja,ambtenaren;eerst maar eens nagaan van waar er gebeld is op het water of op het land met een mobile telefoon met abonnement of pripayt?was er geen 06 nummer bekent van de melder,enzovoort?als ik zou bellen bij toeval en met de fiets in die nacht daar geweest zou zijn,dan zou mijn telefoonnummer van mijn pripayt gelijk bekent zijn bij de uwe.even nadenken voor er gebrek aan bewijs is omdat er nog geen daders zijn.john otten nu inwoner in drenthe.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Dan maar even een analyse van de telefoonmastgegevens doen. Dan heb je de vandalen zo gevonden. Ook de socmedia maar even scannen op stoere berichten en foto's. Het nodeloos activeren van nooddiensten is een ernstig vergrijp.

  reageer
 • Serge

   

  Jeetje, mag dit een boot genoemd worden? Ik zou het eerder een klomp noemen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert