Euro voor zak met vuurwerkafval

ZEEWOLDE
Zeewoldenaren kunnen ook in het nieuwe jaar weer aan hun vuurwerkafval verdienen. Wie op 2 januari een volle zak vuurwerkresten inlevert bij de gemeente krijgt daar een euro voor.

De volle zakken kunnen worden ingeleverd op het Horsterplein. Inwoners van het dorp hebben speciale afvalzakken in de brievenbus gekregen. De zakken zijn ook af te halen op het gemeentehuis.

Bij de actie begin dit jaar werden 700 zakken vuurwerk ingeleverd. De gemeente hoopt dat na de jaarwisseling nog meer zakken worden ingeleverd. Er zijn wel wat regels. Zo mag je niet meer dan 100 zakken per persoon inleveren en mogen kinderen onder de twaalf jaar oud alleen onder begeleiding van een ouder vuurwerkafval aanbieden.

Meerdere gemeenten in Flevoland hebben vergelijkbare acties.

reacties (8)

 • RD

   

  Waarom geld geven en een gratis zak is het niet normaal als je rommel maakt dit ook opruimt ? Mischien een tip geef een euro voor een ieder adres wat geen vuurwerk afsteekt een euro, wat zal het netjes worden in de straat....

  reageer
 • Prima

   

  Vind het een prima idee met oud en nieuw was de straat volgende ochtend binnen 2 uur brandschoon want de meeste afstekers laten het gewoon liggen maar genoeg kids die het nu met plezier opruimen

  reageer
 • Rob

   

  Kom net terug van een weekje Duitsland (Harz) hebben onderweg nog even een stop ingelast in een stadje en niets vernomen van wat voor vuurwerk dan ook, we zijn de grens nog niet over en het gedonder begint al met diverse vreugdevuren, carbitschieten om vervolgens in Zeewolde aan te komen waar het wel een oorlogsgebied lijkt. Ik durf de conclusie wel te trekken dat het in NL een losgeslagen bende is met het vuurwerk en dat het hoogtijd gaat worden dat het bij de wet verboden gaat worden, scheelt heel veel geld aan gewonden, huisdieren hebben geen schrik, goed voor het milieu als we kijken wat onze regering voorstaat, en bovenal het geknal is allemaal zo zinloos en het gaat helemaal nergens meer over.

  reageer
 • Top idéé,meeste zijn te beroerd om hun Eigen rotzooi op te ruimen,dan maar een ander er aan laten verdienen,is het toch opgeruimd..

  reageer
 • Milleu

   

  Zeewolde bla bla milleu en dan duizenden plastic zakken uitdelen, in elke brievenbus een. De wethouder gaat er dus vanuit dat elk huishouden de straat gaat vegen. Sneu èrrùg sneu...... :( Milleu vervuiling en kapitaal vernietiging

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is niet goed of het deugt niet natuurlijk.

 • Zeewolde

   

  Waarom zo negatief. Als vuurwerk langer dan drie dagen ligt met een leuke regenbui wordt er ook geklaagd. Vooral kinderen vinden het erg leuk om dit op te ruimen en een extra zakcentje te verdienen. Je kan op elke slak zout leggen. Mijn inziens een goed initiatief wat ook echt werkt!

 • laat alle reacties zien
 • Melvin

   

  En hoe groot is een zak? Ik heb nog een beste voorraad diepvrieszakjes liggen.

  reageer
 • Thijs

   

  Woehoeee 1euro.. Nou ik doe mee hoor.... Not!

  reageer
 • CeeBee

   

  Goed idee, nu ook nog invoeren in Almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert