Polderburen werkt met nieuw zorgconcept

ALMERE
Verpleeghuis Polderburen in Almere werkt sinds kort met een nieuw zorgconcept. De bewoners wonen in zogenoemde leefmilieus. Deze manier van werken is volgens Polderburen ontstaan omdat mensen de laatste jaren meer zorg nodig hebben. Ook was er behoefte aan een andere vorm van begeleiding.

In deze leefmilieus zijn ouderen aan elkaar gekoppeld omdat ze dezelfde dingen nodig hebben op het gebied van zorg, behandeling en begeleiding. In Polderburen zijn momenteel vier leefmilieus: koesterend, uitnodigend, structurerend en bekrachtigend.

Elk leefmilieu heeft een team met vaste medewerkers. Met het nieuwe zorgconcept wil Polderburen de bewoners en alle medewerkers nog meer tot hun recht laten komen. Het is voor het eerst in Flevoland dat een verzorgingshuis op deze manier werkt.

Het verpleeghuis is het afgelopen jaar grondig gerenoveerd. De komende maanden worden nog twee woningen ingericht voor bewoners met een Arabische en Afro-Caribische achtergrond. In maart moet de verbouwing af zijn.

reacties (2)

 • Mari

   

  Ook mijn ervaringen met Polderburen zijn slecht, ik hoop dat met deze aanpassingen e.e.a. beter gaat. Vooral dat de demente ouderen niet telkens "weg" kunnen lopen zonder dat er naar omgekeken wordt.

  reageer
 • johan54

   

  Ik wens polderburen veel succes met deze nieuwe opzet en spreek de hoop uit dat het personeel er van doordrongen is dat betere zorg en aandacht bittere noodzaak was. Mijn ervaringen met polderburen zijn heel slecht, dus ik hoop echt dat het nu ten goede zal veranderen. De bewoners/patienten verdienen het om met alle liefde te worden omgeven in hun laatste levensjaren. Heel veel succes gewenst met deze nieuwe uitdaging. Ik laat me graag een keer zien als de verbouwing helemaal klaar is

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert