Polderburen werkt met nieuw zorgconcept

ALMERE • Di 5 januari 2016 | 19:08 • Dinsdag 5 januari 2016 | 19:08
Verpleeghuis Polderburen in Almere werkt sinds kort met een nieuw zorgconcept. De bewoners wonen in zogenoemde leefmilieus. Deze manier van werken is volgens Polderburen ontstaan omdat mensen de laatste jaren meer zorg nodig hebben. Ook was er behoefte aan een andere vorm van begeleiding.

In deze leefmilieus zijn ouderen aan elkaar gekoppeld omdat ze dezelfde dingen nodig hebben op het gebied van zorg, behandeling en begeleiding. In Polderburen zijn momenteel vier leefmilieus: koesterend, uitnodigend, structurerend en bekrachtigend.

Elk leefmilieu heeft een team met vaste medewerkers. Met het nieuwe zorgconcept wil Polderburen de bewoners en alle medewerkers nog meer tot hun recht laten komen. Het is voor het eerst in Flevoland dat een verzorgingshuis op deze manier werkt.

Het verpleeghuis is het afgelopen jaar grondig gerenoveerd. De komende maanden worden nog twee woningen ingericht voor bewoners met een Arabische en Afro-Caribische achtergrond. In maart moet de verbouwing af zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel