Horselenberg stoort zich aan 'Den Haag'

LELYSTAD
Burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad vindt dat de Tweede Kamer zich te weinig inleeft in de problemen van gemeenten. Zij stoort zich hieraan, zo zei ze tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente.

Horselenberg verwijst onder meer naar de bezuinigingen op de zorg. Kamerleden zijn er razendsnel bij om vragen aan het kabinet te stellen en de media op te zoeken, maar ze lossen een probleem niet op.
In het geval van de dreigende sluiting van de rechtbank is de burgemeester wel te spreken over de Kamer. Hier was het de minister die zich te afwachtend opstelde.

Horselenberg deed ook een oproep aan de rijkere Lelystedelingen om zich meer te laten zien in de stad. Niet alleen als consument maar ook als deelnemer aan sociale activiteiten. Dat zou de dreigende tweedeling tegen kunnen gaan.

reacties (17)

 • ach ja

   

  Jaren niks echt gedaan aan het centrum en alleen politieke vriendjes voor een jaar tegen een riant salaris weer eens een onderzoekje laten doen en nu klagen. Typisch een burgemeester op het eind van haar termijn. Klagen over anderen waar zij zelf jarenlang een falend beleid heeft gevolgd. Op naar de volgende zakkenvuller!

  reageer
 • Jond

   

  En ik stoor mij al jaren aan Horsselnberg!

  reageer
 • almere

   

  de tweedeling is er al jaren en wordt alleen maar meer , en een ding is zeker er zijn nog veel meer mensen die zich storen aan dat zooitje in denhaag

  reageer
 • Harm

   

  Wat een heldhaftige uitspraak van dit "gutmensch" nu zij op het punt staat te stoppen als burgemeester. Niets meer te verliezen en dan lekker tekeer gaan tegen Den Haag........decadente gedragingen van deze salon-socialiste. Gelukkig is de PvdA landelijk inmiddels een splinterpartij geworden.

  reageer
 • Ria

   

  Leuk bedacht hoor de stadscentra moeten beter gaan lopen. Had ik ook kunnen bedenken. Maar steek de handen in eigen boezem. Ga niet op Internet kopen en de centra lopen weer vol.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Alleen dwazen spreken altijd argeloos de waarheid.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Stoort zich aan Den Haag belachelijk mensch het zijn de zwaar betaalde trekpoppen van Den Haag, dit soort berichten van deze lieden laat zien dat wij als burgers nog veel meer onheil kunnen verwachten maar nu zogenaamd van een harlekijn welke simuleert er niet achter te staan.

  reageer
 • Barbara

   

  De PvdA staat overigens net als andere politieke partijen niet meer op zichzelf, zoals langzamerhand los van welke politieke beweging dan ook niemand meer op zichzelf lijkt te kunnen bestaan. Maar ook laat niemand meer over zich heen walsen en vieren korte lontjes overal hun feestjes. En strakjes, over een poosje, kan niemand zich meer ongezien verplaatsen, de macht is dan totaal uit handen genomen of gegeven? Dan is het afgelopen met elke pret. Ook in de zorg is het dan ieder voor zich en niemand voor de client. De kerkdeuren en het soephuisje zullen weer open gaan om opnieuw te leren wat het betekent om te delen. Misschien gaat dan de tegenstelling arm-rijk, voor of tegen, links of rechts eindelijk het midden in het vizier krijgen. Laatst las ik in een soepblaadje bij de tandarts nog wel een wijsgerige opmerking van een niet christelijke zanger die zei dat God en de mens in afstand gewoon veel te wijd uit elkaar liggen en ze er daarom de mens met haar eigen gedachten tussen hebben gezet..Was wel een nadenkertje...

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Niet de PvdA maar de VVD, D66 en in Lelystad ook de SP hebben alle poten onder een fatsoenlijk zorgbeleid weggezaagd. De VVD bezuinigt alles weg wat de armen nog overeind houdt, de koekjes (van eigen deeg) zijn de hypotheekrente aftrek, de zeer lage vermogensbelasting etc. De zorg zal de VVD een zorg zijn. De PvdA denkt daar beduidend anders over. evenals GroenLinks, en zelf de ChristenUnie is socialer dan VVD en D66, de laatste doet het soms nog erger dan de VVD. Mijn advies: schop de VVD en D66 de kamer uit, dat geeft Lelystad tenminste ook weer 'Lucht'....

  reageer
 • Pieter

   

  Ze slaat de spijker op de kop. Deze regering heeft veel te veel verantwoordelijkheden doorgeschoven naar gemeenten en zich tegelijkertijd door een veel te ingrijpende bezuinigingsdrift laten leiden. Bovendien: De PvdA moet mij nu toch eens gaan uitleggen wat er sociaaldemocratisch is aan het met verschillende maten uitvoeren van sociale wetten. Tot in de jaren dertig bepaalde de kerkvoogdij of je - onder hun welgevallige voorwaarden - in aanmerking kwam voor een pannetje soep. De sociaaldemocraten hebben ervoor gezorgd dat via sociale wetgeving een eind aan dat soort willekeur en misstanden werd gemaakt. En o grote gotspe: diezelfde PvdA heeft de boel nu afgebroken onder leiding van de trojka Samsom, Dijsselbloem en Bos. De willekeur is terug. De gemeente-ambtenarij mag de rol van kerkvoogdij nu op zich nemen. Onder bepaalde voorwaarden door hen gesteld wordt u een pannetje soep voorgeworpen aan "de keukentafel". Laten we de PvdA bij de komende verkiezingen asjeblieft een enorme schop onder de reet geven!

  reageer
 • Barbara

   

  Verkijk je niet op de "rijkdom" aldaar, vaak blijkt het een buitenkant van een leeg bestaan waar men niet tegen op hoeft te kijken. En wat dacht je van de uitdrukking boven ieder huis hang een kruis. Zulke onderwerpen aansnijden is te moeilijk voor een burgemeester. Veiliger blijft het maken wat omtrekkende bewegingen, daar kan je je nooit een bult aan vallen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Nou ben ik niet meteen een aanhanger van deze burgemeester maar ze heeft in dezen wel een punt. Alle maatschappelijke verantwoordelijkheden die de landelijke politici niet konden handelen zijn of geprivatiseerd of over het muurtje naar de gemeente gedonderd. De gemeentes mogen het vervolgens met minder financiële middelen oplossen. Met de utopische oproep aan de rijkere Lelystedelingen laat mevr Horselenberg dan weer wel zien dat zij ver van realiteit / de samenleving staat en geen idee heeft hoe de wereld in elkaar steekt.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  De gemeente moet allereerst de hand in eigen boezem steken als het over de zorg gaat: onverantwoord interen op de 'zorgbuffer' van 5 mio, zoals door de wethouder gewenst, je kunt alles wel aan 'preventie' uitgeven, maar gaat er 1 zorgaanbieder failliet, zijn de problemen niet meer te overzien... En ik denk dan de rijkere Lelystedeling zich vaker in het centrum laat zien dan de (kans) arme, die shopt bij Action, in de Tjalk en Kwik in het Lelycentre en Primark in Almere... Had andere aandachtspunten van onze burgemeester verwacht, zoals waarom het zolang duurt voor er een noodopvang voor vluchtelingen geregeld was, en waarom de economische situatie van Lelystad, ondanks Batavia stad en Flevokust en Vliegveld nog steeds zo moeizaam is, en waarom de verkeerde dingen wegbezuinigd worden en meer van dat soort onderwerpen....

  reageer
 • Tim

   

  Elke woonwijk in Lelystad is een eiland. Lelystad is net een archipel. Elk eiland kent een eigen groepering / sociale klasse. Het Hollandse Hout staat in schril contrast met bijvoorbeeld de Atolwijk. Een stinkend rijk eiland en een eiland met voornamelijk lage inkomens. Zolang dat niet anders wordt, verandert er ook niks.

  reageer
 • Barbara

   

  Belangrijk dat een stadscentrum gaat lopen? De Hema doet al jaren een poging door dagelijks ontbijtjes aan te leveren voor 1 euro per persoon, maar als je daar dan alleen rijken van geest aantreft schiet het nog niet op..

  reageer
 • renew

   

  "De rijkere moeten zich meer laten zien in het centrum!" Ja. Iemand moet het parkeergeld toch opbrengen.

  reageer
 • Willem D

   

  Zit ze er nog? Ik dacht die is al met de vut! Ergens anders de zakken aan het vullen Is dit echt niet 10 jaar geleden opgenomen . Want ze heb het helemaal niet over vluchtelingen . Die ons klauwen met geld kosten . Dit is een mop zeker.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert